Συνομιλίες στο Μαρόκο για τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης Συνομιλίες στο Μαρόκο για τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνομιλίες στο Μαρόκο για τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης

Συνομιλίες στο Μαρόκο για τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης
Στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών για την επανέναρξη πολιτικών διαπραγματεύσεων στη Λιβύη, οι αντίπαλες παρατάξεις στη χώρα άρχισαν συνομιλίες στο Μαρόκο.

Οι διήμερες συναντήσεις άρχισαν χθες, Κυριακή, ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, και μια άλλη του κοινοβουλίου, που έχει την έδρα του στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.

Η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη ανακοίνωσε πως η συνάντηση ήταν θετική και είχε στόχο την αναζωογόνηση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Αμπντάλα Μπελχάκ δήλωσε πως ο στόχος αυτών των διήμερων συνομιλιών περιορίζεται στην «επίτευξη συνεννοήσεων» πριν τα αποτελέσματα τεθούν στις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνομιλίες.

Οι συναντήσεις στο Μαρόκο πραγματοποιούνται αφού η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα κατάπαυση του πυρός και κάλεσε τις συμμαχικές της δυνάμεις να συμμορφωθούν μ' αυτή.

Ωστόσο οι δυνάμεις που έχουν τη βάση τους στην ανατολική Λιβύη και των οποίων ηγείται ο Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος είναι σύμμαχος του κοινοβουλίου της Λιβύης, απέρριψαν την εκεχειρία ως ελιγμό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας λέγοντας πως οι δυνάμεις της τελευταίας σχεδιάζουν να επιτεθούν στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Σύρτη και αλ-Τζούφρα, που αυτή τη στιγμή ελέγχονται από πιστούς στον Χαλίφα Χάφταρ.

Το 2015 το Μαρόκο είχε φιλοξενήσει συνομιλίες, οι οποίες είχαν οδηγήσει στη δημιουργία της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Τρίπολης.
epirusblog.gr
5 of 5
Συνομιλίες στο Μαρόκο για τις αντίπαλες παρατάξεις της Λιβύης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2908119873245178837
Σχόλια
item