Όταν Άνθρωποι και Αντικείμενα Χάνουν τη Σκιά τους. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο Όταν Άνθρωποι και Αντικείμενα Χάνουν τη Σκιά τους. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Όταν Άνθρωποι και Αντικείμενα Χάνουν τη Σκιά τους. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο

Κι, όμως, ακούγεται πολύ περίεργο να υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας χωρίς να δημιουργούνται σκιές μέσα στην διάρκεια της ημέρας. 

Μπορεί το φαινόμενο να έχει συνδεθεί με παραφυσικά περιστατικά που συνήθως βλέπουμε σε ταινίες θρίλερ, με φαντάσματα και βρυκόλακες, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με το ύψος και την θέση του Ήλιου. -d-

Ας δούμε πρώτα τι συνέβη σε μία περιοχή στο Μεξικό:

Οι κάτοικοι της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού διαπίστωσαν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, καθώς, ενώ διεκπεραίωναν τις καθημερινές τους εργασίες, οι σκιές τους εξαφανίστηκαν κάτω από τα πόδια τους.

Γνωστό ως το ηλιακό ζενίθ, όταν ο Ήλιος φτάνει στο υψηλότερο σημείο του πάνω από τη Γη, με αποτέλεσμα την σχεδόν ολική εξαφάνιση των πλευρικών σκιών, οι συνέπειες του φαινομένου ήταν ορατές μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου, χωρίς αυτές οι ημερομηνίες να είναι σταθερές, αφού όπως μαθαίνουμε από το sputniknews.gr ορισμένες περιοχές, όπως η Πόλη του Μεξικού, βίωσαν το φαινόμενο ακόμα νωρίτερα τον Μάιο.

​Τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας επίσης αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά όχι αρκετά για να προκαλέσουν σημαντική ζημιά, εκτός από περιστασιακά ηλιακά εγκαύματα για όσους κινούνταν χωρίς αντηλιακό ή εκτός σκιάς.

​«Αυτές τις μέρες, ο ήλιος θα είναι ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας, πράγμα που σημαίνει ότι για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνθρωποι δεν θα έχουν σκιά», εξήγησε ο αστρονόμος Έντι Σάλαζαρ Γκαμπόα, σύμφωνα με το RT.

Το φαινόμενο συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, όταν ο ήλιος είναι πάνω από την Γη κατά την άνοιξη και μετά την επιστροφή του κατά το θερινό ηλιοστάσιο, σε περιοχές μεταξύ του Τροπικού του Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερω. Το επόμενο τέτοιο γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Όταν Άνθρωποι και Αντικείμενα Χάνουν τη Σκιά τους. Ένα φαινόμενο που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 5536912710478039537
Σχόλια
item