Γιάννενα: Νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα στο Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γιάννενα: Νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα στο Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα στο Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

"Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ένα ακόμη βήμα προς την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του. 

Τα τελευταία χρόνια, με τις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων του ΠΓΝΙ και του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας ειδικότερα και με τη συνδρομή της Πολιτείας, των τοπικών Αρχών αλλά και άλλων ιδιωτών δωρητών, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ενισχύθηκε με τεχνολογικά προϊόντα αιχμής, τα οποία δημιουργήσαν νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. 

Το Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης ΠΓΝΙ, την τελευταία 15ετία πρωτοστατεί -σε πανελλήνια κλίμακα – στην υιοθέτηση και χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, έχοντας μειώσει δραματικά το κόστος λειτουργίας του και παρέχοντας νέες σύγχρονες και ακριβέστερες τεχνικές ιατρικής απεικόνισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 

-Την καθολική λειτουργία συστημάτων αρχειοθέτησης PACS/RIS 
Την καθολική κατάργηση εκτύπωσης ιατρικών εικόνων σε φιλμ
-Την εγκατάσταση και λειτουργία ψηφιακού συστήματος Μαγνητικής Τομογραφίας υψηλού πεδίου
-Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος υπολογιστικής τομογραφίας πολλαπλών τομών 
-Την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ψηφιακής μαστογραφίας και συνοδού εξοπλισμού επεμβατικών πράξεων μαστού
-Την εφαρμογή τεχνικών άμεσης ψηφιακής απεικόνισης σε όλα τα ακτινοδιαγνωστικά συγκροτήματα 
-Την προμήθεια άμεσα ψηφιακών συστημάτων τροχήλατων φορητών ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 200.000 €, τα οποία καλύπτουν και τις ανάγκες του Τμήματος Ειδικών Λοιμώξεων. 

Πρόσφατα έγινε προμήθεια ενός υπερσύγχρονου ηλεκτροκίνητου φορητού μηχανήματος AGFA DR 100S, αξίας 76.880 €, το πρώτο σε δημόσιο και ιδιωτικό Νοσοκομείο στη χώρα, το οποίο θα διατεθεί άμεσα στις υπηρεσίες των πολιτών. 

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ενισχύοντας τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του, βρίσκεται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσει όλον αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ανθρώπου που χρήζει ιατρικής φροντίδας."
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα στο Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4456089182198140844
Σχόλια
item