Γιάννενα: Προς έκτακτα μέτρα στα Γιάννενα από λάθος; Γιάννενα: Προς έκτακτα μέτρα στα Γιάννενα από λάθος; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προς έκτακτα μέτρα στα Γιάννενα από λάθος;

Πανικός από λάθος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες

Χρειάστηκε να περάσουν λίγες ώρες ανησυχίας και αγωνίας για να διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των 12 κρουσμάτων που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ σήμερα στα Γιάννενα είναι λανθασμένος.

Όπως είχαμε ενημερώσει από χθες, το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαίωσε έξι νέα κρούσματα από διαμένοντες στη δομή της Αγίας Ελένης. Στα έξι αυτά ο ΕΟΔΥ πρόσθεσε το Σάββατο άλλα έξι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 12.

Όπως ήταν εύλογο προκλήθηκε αναστάτωση αφού η λήψη έκτακτων μέτρων σε περιοχές που καταγράφουν συνεχώς μεγάλο αριθμό κρουσμάτων καραδοκεί.

Το Εργαστήριο των Ιωαννίνων όμως δεν είχε επιβεβαιώσει κανένα άλλο κρούσμα και οι υπηρεσίες επιδόθηκαν σε έναν αγώνα αναζήτησης της αλήθειας μέχρι που ενημερώθηκαν αρμοδίως μεν, αλλά ατύπως, ότι έγινε λάθος και πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 6 και όχι 12.

Μια δημόσια συγνώμη είναι το λιγότερο από τον ΕΟΔΥ όμως φαντάζεται ο καθένας τι θα γινόταν από το πρώτο κύμα της πανδημίας αν δεν είχε λειτουργήσει το Εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και των άμεσων αναλύσεων και της επιβεβαίωσης αυτών.

Για την ιστορία να πούμε ότι το σύνολο των σημερινών δειγμάτων από την Αγία Ελένη ήταν αρνητικά.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς έκτακτα μέτρα στα Γιάννενα από λάθος;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4354143582040941894
Σχόλια
item