Η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον Μακρόν στην κόντρα με Ερντογάν «παρά τις εκατομμύρια διαφορές τους»

Η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον Μακρόν στην κόντρα με Ερντογάν «παρά τις εκατομμύρια διαφορές τους»

Διατεθειμένη να βάλει στην άκρη τις «εκατομμύρια διαφορές» που τη χωρίζουν από τον Γάλλο πρόεδρο και να τον στηρίξει στην κόντρα του με τον Ερντογάν είναι η Μαρίν Λεπέν

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» (πρώην «Εθνικό Μέτωπο») δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο LCI πως οι «απειλές» του Προέδρου της Τουρκίας έναντι του Μακρόν ουσιαστικά στοχοποιούν τη Γαλλία.

«Ενόψει αυτών των απειλών και παρά τα εκατομμύρια των διαφορών μας, στηρίζω αποφασιστικά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν ακολουθεί την οδό των προκλήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρίν Λεπέν.


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 1980. 


Με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. 

Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. 

Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Τούρκοι αξιωματούχοι VS Ερντογάν

Στο «στόχαστρο» έβαλε όμως τον Μακρόν για τις δηλώσεις του από τη MED7 και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ


Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά Μακρόν και Μητσοτάκη. «Η βούληση του έθνους μας θα πετάξει από πάνω μας τα δεσμά που απειλούν την ενότητά μας. 


Αυτό πρέπει να το ακούσουν καλά οι Μακρόν και Μητσοτάκης. Αυτοί που συνεργάζονται για να μας προδώσουν σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ τη δύναμή μας» σημείωσε ο Μπαχτσελί, σε ομιλία του για την επέτειο του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία.
epirusblog.gr
5 of 5
Η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον Μακρόν στην κόντρα με Ερντογάν «παρά τις εκατομμύρια διαφορές τους»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7321436994920326262
item