Γιάννενα: Ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας, για τους ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ΣΥΡΡΑΚΟ

Σε ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου Γ.Βαίτσης,με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο χωριό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αναφέρει τα εξής: "Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, κλιμάκιο του Τμήματος Ε.Ο.Δ.Υ. Ιωαννίνων προέβει στη διαδικασία εργαστηριακού ελέγχου για αναγνώριση λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό Covid-19 που αφορούσε τους μόνιμούς κατοίκους της Τ. Κοινότητος Συρράκου. 

Ο έλεγχος διεξήχθη «κατά παράκληση» και λόγω του ότι 4 μόνιμοι κάτοικοι αναγνωρίστηκαν στη διαδικασία ιχνηλάτησης ως άμεσες επαφές με επιβεβαιωμένους φορείς στην πόλη των Ιωαννίνων την προηγούμενη εβδομάδα. 

Από τον εργαστηριακό έλεγχο προέκυψε ότι οι  για προληπτικούς λόγους, οι επιχειρήσεις θα προβούν στη διαδικασία απολύμανσης και θα επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή 2 αποδεικνύοντας ότι η τήρηση των προβλεπομένων μέτρων επέδρασε καταλυτικά στη μη διασπορά σε κανέναν από τους υπόλοιπους κατοίκους. 

Οι 4 νέοι φορείς βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ημερομηνίες κατά τις οποίες είχαν τεθεί στη διαδικασία ιχνηλάτησης. 

Η διαδικασία ελέγχου διεξήχθη στο Συρράκο λόγω αδυναμίας μετακίνησης των 4 συνδημοτών μας (οι 2 πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας) και «κατά παράκληση» ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η εξέταση και των υπολοίπων κατοίκων, λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής.
 
Οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές για καθαρά προληπτικούς λόγους. 

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, οι επιχειρήσεις θα προβούν στη διαδικασία απολύμανσης και θα επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.  

Βαΐτσης Γιώργος Πρόεδρος 
Τ.Κ. Συρράκου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων"
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας, για τους ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ΣΥΡΡΑΚΟ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8222050572864159510
item