Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά του Ν. Ιωαννίνων Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά του Ν. Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά του Ν. Ιωαννίνων

Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά του Ν. Ιωαννίνων

Την αναθεώρηση του πληθυσμιακού κριτηρίου για την εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ιωαννίνων ζητά με Ερώτησή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επικαλούμενος το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής που συμβάλλει αρνητικά στην όποια αλλαγή της παρούσας πληθυσμιακής σύνθεσης.

Ο κ. Αμυράς επισημαίνει ότι στον Νομό Ιωαννίνων λειτουργούν 79 Δημοτικά Σχολεία στο σύνολο των Δήμων του. Στα 21 από αυτά και μόνο στον Δήμο Ιωαννιτών γίνεται η εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα». 


Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ζίτσας είναι ο μόνος που καταφέρνει, βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011, να πληροί το πληθυσμιακό κριτήριο (18.645 κάτοικοι) των 17.000 κατοίκων που θέτει το υπουργείο, έχει αποκλειστεί από την εφαρμογή του προγράμματος.

«Το πληθυσμιακό κριτήριο δεν μπορεί να εκπληρωθεί από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων σε ορατό χρονικό ορίζοντα, ούτε να εξομαλυνθεί το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής για να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση και να μπορούν όλοι οι γιαννιώτες μαθητές να τυγχάνουν τα ευεργετήματα του συγκεκριμένου προγράμματος», τονίζει ο βουλευτής.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα Δημοτικά του Ν. Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3828486440560800829
Σχόλια
item