Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα

Οι υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν στην αποθήκη της οδού Ζίννη στο Κουκάκι «κάρφωσαν» τη γιάφκα με τα εκρηκτικά και οδήγησαν στις συλλήψεις τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Το “protothema.gr” παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που κάνει αισιόδοξους τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι θα λύσουν το γρίφο της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

antitromokratiki__4_
antitromokratiki__2_
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 42χρονος βρισκόταν σε στενό μαρκάρισμα από την Αντιτρομοκρατική καθώς υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε άκρες με την Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α). 

Όμως ο συγκεκριμένος που στο παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά με την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, ήταν πολύ προσεκτικός και δεν πήγαινε στη συγκεκριμένη αποθήκη στο Κουκάκι την οποία είχε ενοικιάσει έναντι του ποσού των 50 ευρώ το μήνα. 

Οι διαδρομές του ήταν περιορισμένες και πέραν του βιβλιοπωλείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας απέφευγε τις πολλές μετακινήσεις με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην μπορούν να εντοπίσουν τη γιάφκα με τα εκρηκτικά. 

Όμως χθες στάθηκε άτυχος. Κάποιες υδραυλικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν, ανάγκασαν την ιδιοκτήτρια να τον ειδοποιήσει προκειμένου να μεταβεί στο χώρο και να της ανοίξει για να μπει το συνεργείο και να ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών. 

Έτσι, όταν ο άνδρας πήγε στον χώρο της οδού Ζίννη στο Κουκάκι και έβαλε το κλειδί στην πόρτα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν και είχαν γίνει η σκιά του τον πλησίασαν και πριν προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες.
antitromokratiki__1_
antitromokratiki__3_
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί: 

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι: 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 gr. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, 1 κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).
antitromokratiki__5_
-Στις οικίες των συλληφθέντων: πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών. 

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια. 

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.
epirusblog.gr
5 of 5
Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7399638180415794389
Σχόλια
item