Γιάννενα: Κινήσεις για ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννενα: Κινήσεις για ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κινήσεις για ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γιάννενα: Κινήσεις για ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Την ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιδιώκει η διοίκηση του Ιδρύματος, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητάς του και τη διενέργεια ακόμη περισσότερων ελέγχων covid-19.

Η ανάγκη ενίσχυσης του Εργαστηρίου προκύπτει από τις αυξημένες ανάγκες για όλο και περισσότερους ελέγχους τόσο στην κοινότητα, όσο και στο ίδιο το πανεπιστήμιο ενόψει της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς και της πλήρους λειτουργίας των εστιών.
Οι πρυτανικές αρχές, με γνώμονα την ασφάλεια της ακαδημαϊκής κοινότητας, θέλουν τον έλεγχο των φοιτητών που παραμένουν στις εστίες αλλά παράλληλα, γνωρίζουν ότι το Εργαστήριο δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και τον εξοπλισμό για περισσότερους ελέγχους.
Ο εξοπλισμός του Εργαστηρίου αγοράστηκε πρόσφατα, με την έναρξη της πανδημίας, από την περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ το προσωπικό ανέρχεται σε μόλις τέσσερα άτομα μαζί με την υπεύθυνη Κωνσταντίνα Γκαρτζονίκα.
Το προσωπικό βρίσκεται στα όρια της αντοχής του με δεδομένο ότι καθημερινά διενεργεί εκατοντάδες ελέγχους, και εκ των πραγμάτων, με τις υφιστάμενες συνθήκες, δεν μπορεί να επεκτείνει τη λειτουργία του Εργαστηρίου.
Αρχικά, πραγματοποιούσε τους ελέγχους των δειγμάτων από το ΠΓΝΙ και την ιχνηλάτηση τυχόν θετικών, ωστόσο γρήγορα ανέλαβε τα δείγματα όλων των δομών υγείας της Ηπείρου, ακόμη και από τα Ιόνια Νησιά.
 Παράλληλα, πέρα από τα ύποπτα περιστατικά, προστέθηκαν οι προεγχειρητικοί έλεγχοι για covid, καθώς και μέρος των δειγμάτων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αντιλαμβανόμενο την ανάγκη που υπάρχει, θα απευθυνθεί στην πολιτεία, ζητώντας την ενίσχυση του Εργαστηρίου τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει η προμήθεια δεύτερου μηχανήματος, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τη δυναμικότητά του, και στελέχωσή του «εκ των ενόντων», δηλαδή από προσωπικό του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που μπορεί να εκπαιδευτεί σύντομα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κινήσεις για ενίσχυση του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1437407385339655059
Σχόλια
item