Πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο στη Ρώμη με τη βοήθεια καθολικής οργάνωσης Πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο στη Ρώμη με τη βοήθεια καθολικής οργάνωσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο στη Ρώμη με τη βοήθεια καθολικής οργάνωσης

Η καθολική οργάνωση του Αγίου Αιγιδίου υπέγραψε συμφωνία με το ιταλικό κράτος για τη μεταφορά 300 προσφύγων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Λέσβο, στη Ρώμη.

Κύρια στοιχεία της πρωτοβουλίας αυτής, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι η κοινωνική ένταξη και η αλληλεγγύη.

Ο υπεύθυνος του τομέα μετανάστευσης του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, Μικέλε Ντι Μπάρι, δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μια αποτελεσματική απάντηση στην εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη Λέσβο». 

«Η όλη αυτή πρωτοβουλία είναι μια θετική πρόκληση που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε», εξήγησε στους δημοσιογράφους σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ρώμη.

Ο δε πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, Μικέλε Ιμπαλιάτσο, τόνισε ότι «στους τριακόσιους αυτούς ανθρώπους, προσφέρεται ουσιαστική ελπίδα για μια νέα ζωή στην Ιταλία και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Η Ιταλία και άλλες χώρες δεν αφήνουν να επικρατήσει η αδιαφορία και απαντούν στις ανθρωπιστικές κρίσεις με αίσθημα φιλοξενίας και συγκεκριμένα προγράμματα πραγματικής κοινωνικής ένταξης», πρόσθεσε ο υπεύθυνος της ιστορικής αυτής κοινότητας, που έχει την έδρα της στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο στη Ρώμη με τη βοήθεια καθολικής οργάνωσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4473787748184229307
Σχόλια
item