Γιάννενα: Δεν είναι ο αυξημένος αριθμός το μόνο πρόβλημα Γιάννενα: Δεν είναι ο αυξημένος αριθμός το μόνο πρόβλημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δεν είναι ο αυξημένος αριθμός το μόνο πρόβλημα

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Και ο προβληματισμός οφείλεται όχι τόσο στον αριθμό τους, αλλά στο ότι τα περισσότερα είναι σποραδικά και δε συνδέονται μεταξύ τους, με εξαίρεση αυτά στη δομή προσφύγων της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη». 

Δείγμα του ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στην κοινότητα, έστω κι αν δεν καταγράφονται περιστατικά με βαριά συμπτώματα.

Εννέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο, επτά εκ των οποίων στον νομό Ιωαννίνων και δύο στην Πρέβεζα. 

Σύμφωνα με την κατανομή του ΕΟΔΥ, από τα επτά κρούσματα, τα δύο συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αν και μεταξύ αυτών ενδεχομένως συγκαταλέγεται και η υπεύθυνη του κυλικείου στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, κρούσμα το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Συνολικά ανακοινώθηκαν 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Προβληματική διαχείριση

Σε μια κουταλιά νερό κατάφεραν να πνιγούν όσοι είχαν εμπλοκή στη διαχείριση του κρούσματος κορωνοϊού, που διαγνώστηκε στην υπεύθυνη λειτουργίας του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα της Κιάφας.

Το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επέλεξαν αρχικά να μην γίνει ουσιαστικά καμία ενέργεια και να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο, λόγω του ότι το κυλικείο ήταν κλειστό από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου εξαιτίας άλλου προβλήματος υγείας της διαχειρίστριας, προκάλεσε την αντίδραση των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Ακαριαία ήταν η αντίδραση της ΕΛΜΕ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας, μετά την άρνηση των υπευθύνων να προχωρήσουν σε ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης, αποφάσισε να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί για χθες, απαιτώντας να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ υπήρξε και παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ιωαννιτών.

Η ΕΛΜΕ ζητούσε άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του covid 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου, καθώς και άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.

Μετά τις αντιδράσεις και με δεδομένο ότι οι μαθητές δεν μπήκαν τελικά στις τάξεις, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή, έστω και για ψυχολογικούς λόγους. 

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ιωαννιτών, μετά από επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση του Γυμνασίου, προχώρησε στην προληπτική απολύμανση του κτιρίου.

Το σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά σήμερα, αν και πολλοί γονείς είναι θορυβημένοι από το γεγονός και δε θα στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, ενώ μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν η μισθώτρια του κυλικείου είναι η μόνη που νόσησε ή υπάρχει θέμα και με άλλα μέλη της οικογένειάς της. 


Με δεδομένο ότι είναι πολύτεκνη μητέρα, η περίπτωση να έχουν νοσήσει και τα παιδιά της θα δημιουργήσει ενδεχομένως κύμα αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων, κάτι που μέχρι τώρα είχε αποφευχθεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν είναι ο αυξημένος αριθμός το μόνο πρόβλημα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1248775995641668836
Σχόλια
item