Διευρύνεται η υπηρεσία εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ Διευρύνεται η υπηρεσία εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διευρύνεται η υπηρεσία εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ

Διευρύνεται η υπηρεσία εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ
Στη διεύρυνση της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εντάσσοντας οκτώ ακόμη δήμους στο πρόγραμμα myKEPliv.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα ενταχθούν στην υπηρεσία επιπλέον δέκα δήμοι ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των δήμων της χώρας έως το τέλος του έτους.

Στο εξής, τα ΚΕΠ των Δήμων Σερρών, Ανατολικής Μάνης, Νάξου, Πολυγύρου Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, Μαλεβιζίου, Κορίνθου και Ωραιοκάστρου δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις αιτήσεις ενδιαφέροντός τους από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στα ΚΕΠ, και να παραλαμβάνουν το τελικό προϊόν ηλεκτρονικά ή με συστημένη επιστολή.

Η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία χρησιμοποιείται συνολικά από 45 δήμους, διευκολύνει σημαντικά τους συμπολίτες μας που για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να μεταβούν φυσικά στα ΚΕΠ, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας αισθητά τη γραφειοκρατία. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:
  • Πληροφόρηση- Αίτηση,
  • Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,
  • Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,
  • Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.
Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσία myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

Συνολικά έως τις 2-9-2020 έχουν διεκπεραιωθεί 459 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών, όπως αναλυτικά αποτυπώνεται στον κάτωθι πίνακα:

Υπηρεσία  Αριθμός Ραντεβού
Πληροφόρηση - Αίτηση  347
Εξυπηρέτηση από το δήμο σας  88
Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία 10
Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις  14
Σύνολο  459
epirusblog.gr
5 of 5
Διευρύνεται η υπηρεσία εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6305570415043415250
Σχόλια
item