Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πρόθεσή μας να καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πρόθεσή μας να καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πρόθεσή μας να καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πρόθεσή μας να καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης

Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. 

Η χώρα έχει τα ταμειακά διαθέσιμα να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας, είπε ο πρωθυπουργός και παράλληλα τόνισε ότι κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει έως το τέλος του έτους. 

«Να ξεκινήσουμε τη διαπίστωση ότι μιλάμε για μια παγκόσμια ύφεση. 


Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1929 αλλά η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με ένα πακέτο εμπροσθοβαρές και συνεχώς εξελισσόμενο. 

Πρώτον κρατάμε πυρομαχικά και δεύτερον προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται. Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλα χθες σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Ερχόμαστε να στηρίξουμε την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους. 

Και τώρα έχουμε πολεμοφόδια, η χώρα έχει πολλά ταμειακά διαθέσιμα και εφόσον κρίνουμε ότι πρέπει να δαπανήσουμε και άλλο δημόσιο χρήμα θα το κάνουμε».

Σε ερώτηση για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για το γιατί εξαιρούνται οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα και οι συνταξιούχοι και αν πρόκειται για μέσο μόνιμο ή προσωρινό ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου, απάντησε πως είχε μιλήσει και στις προγραμματικές δηλώσεις για την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες, επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας, γιατί αυτός έχει πληγεί πολύ περισσότερο από τις συνέπειες της πανδημίας. 


Μίλησε για προτεραιοποίηση των επιλογών της κυβέρνησης με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητές της.

«Το πρόγραμμα “Γέφυρα”, “μας επιτρέπει να προλάβουμε το κακό, να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, πριν τα δάνειά τους κοκκινίσουν» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

“Δεν θα γίνει καμία έξωση” διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με το νέο στεγαστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στο μέλλον και “έχουμε ένα ιδιαίτερο νοιάξιμο για την πρώτη κατοικία”, υπενθυμίζοντας ότι τη λήξη της προστασίας την είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Επισήμανε ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους.
epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Πρόθεσή μας να καταργηθεί για όλους η εισφορά αλληλεγγύης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6289733558916831909
Σχόλια
item