Πρέβεζα: Δια ζώσης τα εργαστήρια του Α' Εξαμήνου με απόφαση του συμβουλίου της ΑΕΝ

Το μπαλάκι στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού "πέταξε" στο Υπουργείο Ναυτιλίας στο οποίο υπάγονται οι σχολές σχετικά με την απόφαση για το αν τα μαθήματα των πρωτοετών σπουδαστών θα γίνουν διαδικτυακά ή δια ζώσης. 

Έτσι, αντί το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει την πολιτική ευθύνη για τους νεοεισαχθέντες σπουδαστές της ΑΕΝ, αποτίναξε την ευθύνη από πάνω του και την τελική απόφαση έδωσε το δικαίωμα να λάβουν τα συμβούλια των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. 

Όλα αυτά βεβαία λόγω πανδημίας που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη διασπορά που μπορεί να γίνει διότι μιλάμε για σπουδαστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η ΑΕΝ Ηπείρου, με έδρα την Πρέβεζα αποφάσισε τα εργαστήρια για τους πρωτοετείς σπουδαστές να γίνουν δια ζώσης, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά (όλων των εξαμήνων) 

Να σημειώσουμε πως στην περίπτωση που βρεθεί κάποιο θετικό κρούσμα, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο κλείσιμο της σχολής για δύο εβδομάδες. 

Οι νέοι σπουδαστές της ΑΕΝ στην Πρέβεζα που θα έρθουν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια υπολογίζονται περίπου 110 άτομα, όπου, από οικονομικής άποψης αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την τοπική κοινωνία, παρότι η σχολή δεν θα λειτουργήσει όπως προ πανδημίας όπου σε κανονικές συνθήκες θα είχε περισσότερα από 400 άτομα.  

Χρήστος Ανεμοζάλης

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Δια ζώσης τα εργαστήρια του Α' Εξαμήνου με απόφαση του συμβουλίου της ΑΕΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3575633399808659206
item