Κόντε: «Η ΕΕ πρέπει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία» Κόντε: «Η ΕΕ πρέπει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κόντε: «Η ΕΕ πρέπει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία»

Κόντε: «Η ΕΕ πρέπει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία»

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε μετά την ολοκλήρωση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Med7, στην Κορσική.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και την Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Το κύριο σημείο είναι ότι πρέπει να εκφράσουμε ισχυρή αλληλεγγύη, όχι μόνο θεωρητική αλλά συγκεκριμένη στους φίλους της Ελλάδας και της Κύπρου, που αντιμετωπίζουν μονομερείς τουρκικές ενέργειες. 

Ως Ιταλία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στη Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων της Τουρκίας»

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στη Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας και να προωθήσει τον καθορισμό μιας νέας περιφερειακής τάξης, η οποία να θέσει στο επίκεντρο της αξιοπιστίας της το κύρος της, πετυχαίνοντας και την κοινή ανάληψη ευθύνης».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό και καθηγητή Νομικής, η Ευρώπη βασίζεται στην ευημερία, στην ασφάλεια, στη διαχείριση της μετανάστευσης και στην προαγωγή της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτισμού.

Ο Κόντε, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε ρήση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Αλντο Μόρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. 

Ο Μόρο, από τους κορυφαίους Ιταλούς πολιτικούς του περασμένου αιώνα, είχε υπογραμμίσει: «Κανείς δεν καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και τη μεσογειακή ταυτότητα. Διότι η Ευρώπη, στο σύνολό της, βρίσκεται στη Μεσόγειο».

epirusblog.gr
5 of 5
Κόντε: «Η ΕΕ πρέπει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8272068292900706822
Σχόλια
item