Πρέβεζα: Σε Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη μεγάλη τουριστική επένδυση μεταξύ Μονολιθίου και Καναλίου Πρέβεζας

Απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς των Δημοτικών Συμβούλων για τη μεγάλη τουριστική επένδυση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε δημοτική έκταση στο παραθαλάσσιο μέτωπο ανάμεσα στο κανάλι και το Μονολίθι κλήθηκε να δώσει ο διευθυντής στρατηγικών επενδύσεων του Enterprise Greece Άκης Σκλάβος, ο οποίος παρέστη κατά τη διάρκεια τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι και το απόγευμα αντίστοιχα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν επί του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Πρέβεζας και την εταιρία, η οποία θα αναλάβει όλη την προετοιμασία από την αδειοδότηση έως και την κατάρτιση των διαγωνιστικών όρων για την υλοποίηση της επένδυσης με τον Δήμο να έχει μια συμμετοχή στο κόστος που δε θα υπερβαίνει τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Σκλάβος έδωσε διευκρινίσεις για τη διαδικασία (διευκρινίζοντας ότι ακόμη αυτή βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο), ενώ ο Δήμος της Πρέβεζας μετά τη Σαντορίνη και τη Λευκάδα είναι ο τρίτος σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρία, η οποία βρίσκεται υπό την κρατική "ομπρέλλα" και το επόμενο διάστημα θα διευρύνει τις συνεργασίες της σε όλη την Ελλάδα.

Το "πλάνο" προβλέπει μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων ανάμεσα στο Μονολίθι και το Κανάλι και άλλες χρήσεις (όπως συνεδριακό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ) οι οποίες θα είναι απόλυτα συμβατές με τους όρους δόμησης και τα περιβαλλοντικά δεδομένα που ισχύουν στην περιοχή.

Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Μνημόνιο Συνεργασίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πολύωρη διαδικασία, ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πλευράς των Δημοτικών Συμβούλων αποφασίστηκε η αναβολή του προκειμένου να υπάρξει χρόνος για περισσότερη ενημέρωση και προετοιμασία του θέματος.

Σύμφωνος ως προς την αναβολή λήψης απόφασης δήλωσε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των πλευρών.








epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σε Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη μεγάλη τουριστική επένδυση μεταξύ Μονολιθίου και Καναλίου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6778649964433290746
item