Γιάννενα: Κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές της Άρτας και των Ιωαννίνων

Κατάληψη στην πρυτανεία πραγματοποίησαν οι εστιακοί φοιτητές των Ιωαννίνων, καθώς και της Άρτας, που βρέθηκαν στα Γιάννενα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το πλαίσιο λειτουργίας του πανεπιστημίου εν μέσω της πανδημίας και ζητώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας...

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια μέσων προστασίας και απολυμαντικών, αλλά και για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των χώρων των εστιών, όσο και αυτών των εργαστηρίων και αιθουσών διδασκαλίας.

«Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, αλλά με ουσιαστικά μέτρα προστασίας», σημειώνουν οι φοιτητές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και τη διοίκηση του πανεπιστημίου.

«Θέλουμε να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, γιατί όσο μένουν κλειστά, το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι εκτεθειμένο στις επιθέσεις της κυβέρνησης στη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. 

Απαιτούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και στις εστίες, αίθουσες, εργαστήρια, να καλυφθούν οι θέσεις ΔΕΠ και να μικρύνουν τα τμήματα. Βλέπουμε αδιαφορία από την πρυτανεία και “εγκληματική” διαχείριση, θα μπορούσα να πω, από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης», σημείωσε εκ μέρους του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών ο Κωνσταντίνος Λάχανης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Νάντια Τζώρτζη, δεν υπάρχει ακόμη υγειονομικό υλικό, καθώς ο διαγωνισμός διακόπηκε και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέου. 

«Πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο λειτουργίας ουσιαστικό, γιατί θα κρατήσει καιρό αυτή η κατάσταση», σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιφανειακή και επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Ο Σύλλογος καλεί σε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Ακαδημία, ζητώντας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους φοιτητές, αύξηση της χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και την φοιτητική μέριμνα και δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία με σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές της Άρτας και των Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 535688752209125379
item