Επικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας: Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ζοραμπ Μνατσακανιάν, πραγματοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε την απώλεια ζωών και επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδος να βοηθήσει στις προσπάθειες για άμεση αποκλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των αρμενικών και αζερικών δυνάμεων, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έκανε γνωστό πως 16 στρατιώτες του σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Αρμενίας σχεδιάζει να εξετάσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Ο Πασινιάν τόνισε ότι ένοπλες συγκρούσεις αναφέρονται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής. «Τόσο εμείς όσο και ο εχθρός μας έχουμε σοβαρές απώλειες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ γνωστοποίησε ότι κατέστρεψε τέσσερα ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν, 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 10 τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Επικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας: Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5430990914070458051
item