Στην Κύπρο σήμερα ο Λαβρόφ -Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο σήμερα ο Λαβρόφ -Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη

Αργά το απόγευμα σήμερα (07/09) θα φθάσει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Κύπρο γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Συνάντηση Λαβρόφ-Αναστασιάδη
Το πρωί της Τρίτης (08/09), ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Οι επαφές Λαβρόφ στην Κύπρο
Στις 11:00, ο κ. Λαβρόφ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. 

Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας και να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και για περιφερειακά ζητήματα.

Στη συνέχεια, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα προβούν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12:30), αφού προηγουμένως υπογράψουν σε ειδική τελετή το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2021-2022.

Στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, θα υπογραφεί επίσης το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας από τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας κ. Αλεξέι Σαζάνοφ. 

Τέλος, αφού περιηγηθούν στη φωτογραφική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών στο αίθριο του υπουργείου Εξωτερικών, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Στην Κύπρο σήμερα ο Λαβρόφ -Συναντήσεις με Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3776540041807328024
item