Πρέβεζα: “Κερκόπορτα” εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των βιολογικών του Λούρου και της παραλιακής ζώνης Πρέβεζα: “Κερκόπορτα” εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των βιολογικών του Λούρου και της παραλιακής ζώνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: “Κερκόπορτα” εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των βιολογικών του Λούρου και της παραλιακής ζώνης

Πρέβεζα: “Κερκόπορτα” εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των βιολογικών του Λούρου και της παραλιακής ζώνης
Πριν λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πρέβεζας γνωστοποίησε την έναρξη πλήρους λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε. Λούρου.
Ήταν ένα έργο που είχε αντιμετωπίσει σημαντικές καθυστερήσεις εδώ και αρκετά χρόνια και αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό που τίθεται πλέον βήμα-βήμα στη διάθεση των πολιτών.
Πιστώνονται η νυν δημοτική αρχή, οι υπηρεσίες του Δήμου με τη δουλειά που κατέβαλαν, όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο συγκεκριμένο έργο. 
Όμως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που βάζει κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα για το Δήμο Πρέβεζας. Ποιος θα διαχειρίζεται τον βιολογικό; Ποιος δηλαδή θα τον λειτουργεί;
Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ο δημοτικός φορέας διαχείρισης, δεν έχει μέχρι στιγμής χωρική αρμοδιότητα για να διαχειριστεί τον βιολογικό του Λούρου. Τότε ποιος θα το κάνει; Προφανώς κάποια ιδιωτική εταιρεία. 
Η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑΠ στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, στο τέλος του έτους δηλαδή. Δεν είναι όμως μία απλή διαδικασία, αλλά μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να μπορέσει να οργανωθεί σωστά. 
Και φυσικά και προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο ιδιωτική εταιρεία να αναλάβει τη λειτουργία του βιολογικού, μέχρι να μπορέσει η ΔΕΥΑΠ να καταστεί λειτουργικά ικανή για να αναλάβει τη διαχείριση.
Υπάρχει επίσης ακόμη μία παράμετρος για την “τσέπη” των δημοτών. Οι ιδιωτικές συνδέσεις με το δίκτυο του βιολογικού δεν αποτελούσε επιλέξιμη δαπάνη για το έργο. 
Παρ' όλα αυτά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αναζητεί μία λύση παρόμοια με αυτή που είχε βρει ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, να χρηματοδοτηθούν δηλαδή συνδέσεις μέσω άλλου προγράμματος (είχε βρει τότε το Φιλόδημος Ι).
Μπορεί εύκολα κάποιος να υποθέσει ότι ένα ανάλογο μοντέλο ενδεχομένως να επιλεγεί και για ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο, αυτό του βιολογικού καθαρισμού της παραλιακής ζώνης του Δήμου Πρέβεζας που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.
Και ακολουθεί ακόμη ένα μεγάλο έργο. Αυτό της ύδρευσης των παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιά...
Πηγή: atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: “Κερκόπορτα” εισόδου ιδιωτών στη διαχείριση των βιολογικών του Λούρου και της παραλιακής ζώνης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8466584608330979908
Σχόλια
item