Γιάννενα: Τρ. Αλμπάνης: «Να ανακαλέσει τις απαξιωτικές δηλώσεις ο δήμαρχος»

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε στο itv για την δήλωση του δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου «λουφάρουν»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, κάλεσε τον κ. Ελισάφ να ανακαλέσει την δήλωσή του που προκάλεσε λύπη, αλλά και προβληματισμό. 

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος έκανε την δήλωση αυτή λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στις 2 το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών και την κινητικότητα. 

Η δήλωση προκάλεσε αίσθηση και ακολούθησε το Ψήφισμα της Συγκλήτου, αλλά και η ανακοίνωση των εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Στο ομόφωνο ψήφισμα η Σύγκλητος δηλώνει την έκπληξή της για τις απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και τον καλούν να ανακαλέσει τις δηλώσεις του που υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου και την προσφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και στα «γράμματα».

Ο Πρύτανης μιλώντας για το γεγονός ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ο Μωυσής Ελισάφ, είναι ο δήμαρχος της πόλης και εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής κοινότητας», ενώ ερωτηθείς για το εάν έχει αφυπηρετήσει ο κ. Ελισάφ, είπε πως έχει υποβληθεί από τον δήμαρχο αίτηση αφυπηρέτησης.

«Μας προκάλεσε λύπη γιατί ο κ. Ελισάφ ήταν Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και σήμερα είναι δήμαρχος», είπε ο κ. Αλμπάνης, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Ελισάφ έχει υποβάλει αίτηση αφυπηρέτησης για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Πρύτανης μίλησε και τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο στον οποίο και μετέφερε τις απόψεις της Συγκλήτου «Του μετέφερα και δια ζώσης τις απόψεις μας, καταλαβαίνω ότι μπορεί να ήταν μια άτυχης δήλωση, αλλά οφείλει να την διορθώσει, καθώς δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. 

Είναι δήμαρχος και είναι εκπρόσωπος της Ισραηλινής κοινότητας!», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση τι απάντησε ο ίδιος ο δήμαρχος, ο κ. Αλμπάνης απάντησε λέγοντας: «Δεν θα απαντήσω για τον κ. Ελισάφ. Περιμένω από τον ίδιο να κάνει τις όποιες ενέργειες για ένα θέμα που προκάλεσε λύπη και προβληματισμό».

 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τρ. Αλμπάνης: «Να ανακαλέσει τις απαξιωτικές δηλώσεις ο δήμαρχος»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 486112980161868522
item