Γιάννενα: Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και τερματισμό των καταλήψεων Γιάννενα: Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και τερματισμό των καταλήψεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και τερματισμό των καταλήψεων

Έκκληση για τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού και ενός τοπικού lockdown, απεύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Έκκληση, που όπως ο ίδιος ανέφερε, την απευθύνει πρωτίστως με την ιδιότητα του γιατρού και δευτερευόντως του δημάρχου, σημειώνοντας πως μία στιγμή χαλάρωσης είναι αρκετή για να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις.

«Η περιοχή μας φαίνεται ότι εισέρχεται σε μία δύσκολη φάση. Ότι καλό χτίσαμε όλοι μαζί και με τεράστια προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες κινδυνεύει να χαθεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με διασπορά μέσα στην πόλη. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Να φορούν μάσκα και να κρατάνε τις αποστάσεις. 

Απευθύνω έκκληση στους επιχειρηματίες της πόλης που πέρασαν τόσους δύσκολους μήνες. Να τηρούν τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε μία τοπική καραντίνα. Απευθύνω έκκληση στους νέους να αποφεύγουν τους συνωστισμούς σε ανοιχτούς χώρους, γιατί κι εκεί υπάρχουν κίνδυνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μία ξεχωριστή αναφορά έκανε στους μαθητές, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους. 

Ο δήμαρχος επέστησε τους υγειονομικούς κινδύνους και ζήτησε να μπει άμεσα τέλος στις καταλήψεις, που πλέον έχουν εξαπλωθεί σε αρκετά σχολεία στην πόλη.

«Δε θα αναφερθώ στις ζημιές που έχουν προκληθεί οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι μικρές. Θα αναφερθώ στην ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οι καταλήψεις αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού. 

Ο συνωστισμός, η συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η είσοδος εξωσχολικών κατά τις βραδινές ώρες μπορούν να λειτουργήσουν ως υγειονομικές βόμβες. Τα παιδιά πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνα. 

Πρώτα απέναντι στις οικογένειές τους και στους δικούς ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι κανένα δε θα ήθελε να δει τους γονείς ή τους παππούδες του να νοσούν. 

Θερμή παράκληση λοιπόν να δώσουν τέλος στις καταλήψεις», τόνισε, ενώ θερμή παράκληση απεύθυνε και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο, να συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τερματιστούν οι καταλήψεις.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε προβλήματα. Τώρα όμως δίνουμε μία μάχη με τον αόρατο εχθρό ο οποίος είναι εντός των πυλών. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και κυρίως να αποφύγουμε απώλειες ζωών», κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και τερματισμό των καταλήψεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7424220366754327964
Σχόλια
item