Άρτα: Τη θωράκιση της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων

Άρτα: Τη θωράκιση της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων
Τη θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου, βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων, προετοιμάζοντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το «πρώτο κουδούνι» να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες έτοιμους και ασφαλείς.

Μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε, απεντομώσεις, κοπή χόρτων και τεχνικές παραβάσεις, καθώς επίσης και προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό το νέο καθεστώς, θα προσληφθεί το προσωπικό για τη νέα περίοδο που θα καλύψει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων, δηλαδή με σύμβαση χρόνου και όχι έργου όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε ενώ θα συνεχιστεί, στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμό των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές ραμπών ΑμεΑ κ.α.

Βαρύτητα δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια. Επιπλέον, οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους.

«Έγκαιρα λόγω και της υγειονομικής κρίσης υπήρξε μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την καθαριότητα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, προκειμένου να διατεθούν στα σχολεία επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών υγρών και μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κώστας Χαρακλιάς.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Τη θωράκιση της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4389236176937705992
item