Μόσιαλος για κορωνοϊό: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες Μόσιαλος για κορωνοϊό: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες«Μόνο η συνεχής ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους που κρύβει ο κορωνοϊός μπορεί να φρενάρει την πανδημία», τόνισε χθες ο καθηγητής πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει μετά τον Νοέμβριο, όταν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς χώρους». Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα επόμενα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε περίπτωση που δεν παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων. 

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του LSE τάχθηκε κατά του μέτρου να μπουν περιορισμοί μετακινήσεων στους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

«Η στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ζήτημα είχε αναφερθεί προ ημερών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

«Δεν υπάρχει μέτρο που να μπορεί να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες», είπε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας ότι «κοιτάζουμε τα μέτρα να είναι εύκολα, εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», βάζοντας τέλος στη φημολογία για ειδικά μέτρα για τους άνω των 65.

Τέλος, σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών υγείας.


epirusblog.gr
5 of 5
Μόσιαλος για κορωνοϊό: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1522552783652687131
Σχόλια
item