Κορωνοϊός -Ισραήλ: Κλείνει για 3 εβδομάδες η Πλατεία των Τεμενών -Εκτινάχτηκαν τα κρούσματα στη χώρα

Κορωνοϊός -Ισραήλ: Κλείνει για 3 εβδομάδες η Πλατεία των Τεμενών -Εκτινάχτηκαν τα κρούσματα στη χώρα

Η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος σημαντικότερος ιερός τόπος του Ισλάμ, θα κλείσει για τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ.

Την ανακοίνωση αυτή έκαναν σήμερα οι θρησκευτικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ.

Το συμβούλιο ισλαμικών βακουφίων της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και αποφάσισε να «αναστείλει την είσοδο των πιστών από το μεσημέρι της Παρασκευής και για περίοδο τριών εβδομάδων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάτεμ Αμπντέλ Κάντερ, μέλος του οργανισμού αυτού που διαχειρίζεται την πλατεία και, για ιστορικούς λόγους, εξαρτάται από την Ιορδανία.

Κλειστή επί δύο μήνες στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού

Υπό την επωνυμία ευγενές ιερό για τους μουσουλμάνους και Όρος του Ναού για τους Εβραίους, η Πλατεία των Τεμενών περιλαμβάνει επίσης τον Τρούλο (ή Θόλο) του Βράχου και το τέμενος Αλ Άκσα.

Είχε κλείσει για δύο μήνες στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, για πρώτη φορά μετά την κατάληψη από το Ισραήλ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, του παλαιστινιακού τμήματος της πόλης, το 1967 και την προσάρτησή της αργότερα.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων κορωνοϊού στο Ισραήλ και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ οδήγησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην επιβολή γενικού lockdown τριών εβδομάδων στο Ισραήλ από την Παρασκευή.

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ

Με 166.794 καταγεγραμμένα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό εκ των οποίων 1.147 θάνατοι, το Ισραήλ είναι η χώρα με τις περισσότερες μολύνσεις από COVID-19 ανά κάτοικο στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ελπίζουμε πως οι πολίτες θα καταλάβουν το μέτρο αυτό, που έχει σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας» του πληθυσμού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ισλαμικών βακουφίων, διευκρινίζοντας πως το κάλεσμα για προσευχή θα διατηρηθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός -Ισραήλ: Κλείνει για 3 εβδομάδες η Πλατεία των Τεμενών -Εκτινάχτηκαν τα κρούσματα στη χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5538765534388419758
item