Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη Μόρια -2.000 τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη Μόρια -2.000 τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη Μόρια -2.000 τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη Μόρια -2.000 τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ

Συστηματικός έλεγχος κλιμακίου του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 34 ασυμπτωματικά.

Ο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε κατά τη ζωντανή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα για τους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τέθηκαν σε πλήρη αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα εξαιτίας νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν σε αυτές.
2.000 τεστ κορωνοϊού στη Μόρια

Το κλιμάκιο εξέτασε 2.000 άτομα, εκ των οποίων 1900 μετανάστες και 100 εργαζόμενους στη δομή της Μόριας. Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των μεταναστών, ενώ κανείς εργαζόμενος δεν διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί και δεν έρχονται σε επαφή με τη δομή, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το αισιόδοξο στοιχείο στη δομή μεταναστών, σε σχέση με άλλες δομές (όπως γηροκομεία) είναι η σχετικά πιο νεαρή ηλικία τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουμε λιγότερη σημασία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσεις για τους ελέγχους στη Μόρια
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διενέργειας ελέγχων για COVID-19/κορωνοϊό που έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ιατρική μονάδα του ΚΥΤ Μόριας. Ελήφθησαν συνολικά 2.000 φαρυγγικά επιχρίσματα, εκ των οποίων 100 από το εργαζόμενο προσωπικό και 1900 από διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, ανιχνεύθηκαν συνολικά 35 θετικοί σε κορωνοϊό επωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο απομόνωσης, σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΓΝΟΔΙΚΗ». Εξ αυτών ένα μόνο θετικό κρούσμα έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα 34 είναι ασυμπτωματικά.

Επισημαίνεται ότι το ΚΥΤ Μόριας παραμένει, από τις 02/09/2020 έως και τις 15/09/2020, σε υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα). Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο περιμετρικά του ΚΥΤ, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη Μόρια -2.000 τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5498021319583583801
Σχόλια
item