Γιάννενα: Το ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΙΝΔΟΣ 2020" θα περάσει και από τα Τζουμέρκα! Γιάννενα: Το ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΙΝΔΟΣ 2020" θα περάσει και από τα Τζουμέρκα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΙΝΔΟΣ 2020" θα περάσει και από τα Τζουμέρκα!

Γιάννενα: Το ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΙΝΔΟΣ 2020" θα περάσει και από τα Τζουμέρκα!

Η ημερομηνία διεξαγωγής του διεθνούς Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος - Πίνδος 2020 πλησιάζει και ο ιθύνων νους του εγχειρήματος, Σπύρος Μουστάκας, μίλησε στο 4troxoi.gr για τον αγώνα Regularity που θα έχει ως επίκεντρο τα Ιωάννινα...

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 11-13 Σεπτεμβρίου, μια ξεχωριστή δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στα πέριξ της Πίνδου. 

Ο λόγος για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος - Πίνδος 2020 ή αλλιώς, Historic Rally of Greece - Pindos 2020, όπως προκύπτει από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος αγώνας Regularity, διαθέτει και διεθνή χαρακτήρα.

​Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος - Πίνδος 2020, διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Α.Σ.Ι.Σ.Α.) και έχει την έγκριση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ. 

Το μήκος του αγώνα που χωρίζεται σε δύο ημέρες (Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου) είναι 861 χιλιόμετρα, τα 470 εκ των οποίων ανήκουν στις 24 ειδικές Regularity, οι οποίες περιλαμβάνουν περίπου 200 χρονομετρήσεις με τη βοήθεια δορυφόρου. 

Αυτό, αποτελεί καινοτομία για τους αγώνες Regularity στη χώρα μας, καθώς θα συμβεί για πρώτη φορά.

Ο ιθύνων νους του αγώνα, που έχει υπάρξει Πρωταθλητής Ελλάδος Regularity και νικητής του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος στο πρόσφατο παρελθόν, Σπύρος Μουστάκας, ανέλυσε στο 4troxoi.gr όλα τα δεδομένα του αγώνα, από το πρόγραμμα και τη διαδρομή, μέχρι τα αυτοκίνητα που μπορούν να συμμετέχουν, αλλά και το στοιχείο που καθορίζει τον διεθνή χαρακτήρα του.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαδρομή του αγώνα αποκαλύπτοντας ότι η διαδρομή θα περάσει και απο τα Τζουμέρκα!

"Επίκεντρο του αγώνα είναι τα Ιωάννινα, ενώ η διαδρομή περνά και από άλλα που διακρίνονται για τη φυσική ομορφιά και πολιτιστική ταυτότητα, όπως Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια ή Τζουμέρκα".

Η πρώτη ημέρα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ξεκινά από τα Ιωάννινα και τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τα Τζουμέρκα. Έπειτα, θα κινηθούν νότια πλησιάζοντας την Άρτα και από εκεί, ανατολικά πάνω από τα Τζουμέρκα, με κατάληξη κοντά σε Ελάτη και Περτούλι, στο Νομό Τρικάλων.

Από εκείνο το σημείο θα υπάρξει επιστροφή μέσω Καστανιάς, με το πρώτο σκέλος της πρώτης ημέρας, να ολοκληρώνεται στο Μέτσοβο. 

Μετά από την ανασυγκρότηση για ξεκούραση, θα υπάρξει νυχτερινό σκέλος με δύο ειδικές δοκιμασίες ακριβείας, προτού οι συμμετέχοντες βρεθούν στα Ιωάννινα για ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας", δήλωσε ο Σπύρος Μουστάκας.

Picture

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το ιστορικό ΡΑΛΛΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΙΝΔΟΣ 2020" θα περάσει και από τα Τζουμέρκα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3123668912911670423
Σχόλια
item