Πρέβεζα: «Εν Νικοπόλει Άκτια 2020»- Κολυμβητικοί Αγώνες Στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου Στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: «Εν Νικοπόλει Άκτια 2020»- Κολυμβητικοί Αγώνες Στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου Στην Πρέβεζα

Σε μια μεγάλη γιορτή   για την Πρέβεζα και το υγρό στοιχείο που την περιβάλλει, θα αναδειχθούν οι κολυμβητικοί αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «Εν  Νικοπόλει Άκτια 2020».

Ειδικότερα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ  διοργανώνουν τους  κάτωθι αγώνες:

Παιδικός αγώνας 300 m
Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.
Αφετηρία -τερματισμός: Θαλάσσια περιοχή μπροστά στο δημαρχείο Πρέβεζας.
Αγώνας 1000 m
Ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.
Αφετηρία: Θαλάσσια περιοχή Ακτίου
Τερματισμός: Θαλάσσια περιοχή μπροστά στο δημαρχείο Πρέβεζας

Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος, τονίζεται δε ότι οι κολυμβητές θα κολυμπήσουν με δική τους ευθύνη. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα υπάρχει ομάδα από ιατρούς και φυσικοθεραπευτές, η οποία θα βρίσκεται στο χώρο των αγώνων για να υποστηρίξει τους κολυμβητές. 

Επίσης στον τερματισμό θα λειτουργεί κέντρο φυσικοθεραπείας, διαμορφωμένο ειδικά για τις ανάγκες του αγώνα. Ακόμη, κατά την διάρκεια του αγώνα η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από το Λιμενικό Σώμα και ομάδα εθελοντών.

Γραμματεία:
Θα λειτουργήσει γραμματεία μπροστά στο Δημαρχείο τo Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 09:00 – 11:00 π.μ.

Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα Ανηλίκου:
Oι ανήλικοι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του/της, στην οποία ο κηδεμόνας θα δηλώνει υπεύθυνα ότι: «ο/η <όνομα ανηλίκου> συμμετέχει στον αγώνα με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης για τυχόν σωματική του/της βλάβη από οποιαδήποτε αιτία στη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος αυτού».

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ν.Ο Παράκτια Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης «ΜΠΟΥΚΑ» διοργανώνουν αγώνες  μεγάλων αποστάσεων. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι για πρώτη φορά οι διαδρομές των μεγάλων αποστάσεων θα διεξαχθούν στην παραλία του Μονολιθίου. Η παραλία του Μονολιθίου (εικόνα 1 & 2) έχει μήκος 22km και συνδυάζει απαράμιλλο φυσικό κάλλος και απόλυτη ασφάλεια. 

Αυτό αποφάνθηκε η υπηρεσία Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί (EBD), συνεργάτης του δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία κατέταξε το Μονολίθι στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης για την μετά το lockdown εποχή.

Αναλυτικότερα θα διεξαχθούν αγώνες 3 και 6 km. Ο αγώνας των 3km έχει ως ώρα έναρξης  10:30 π.μ. και περιλαμβάνει την θαλάσσια διαδρομή από το Βeach-Bar blue Island ως το Beach Bar Lithos και επιστροφή, όπως φαίνεται στον χάρτη νο1. Ο αγώνας των 6km έχει ως ώρα  έναρξης 10:15 π.μ. και περιλαμβάνει την θαλάσσια διαδρομή :Blue Island – Lithos- Blue Island – Lithos- Blue Island.

Διεξαγωγή αγώνα- Κανονισμοί
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι άνω των 18 ετών.
Ηλικιακές κατηγορίες -Έπαθλα:
Ο αγώνας περιλαμβάνει τις παρακάτω ηλιακές κατηγορίες:
ANTΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
18-25 18-25
26-35 26-35
36-45 36-45
46-55 46-55
56-65 56-65
65+ 65+
Σε όλους τους κολυμβητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της κάθε ηλιακής κατηγορίας. Mετά το πέρας των βραβεύσεων θα ακολουθήσει γιορτή στον χώρο του beach-Bar blue Island.

Κανονισμοί:
Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά - κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλήτές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

Υγειονομική κάλυψη:
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

Ναυαγοσωστική κάλυψη:
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα περιπολούν διασωστικά σκάφη με πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Εγγραφές:
Για την συμμετοχή σας στον αγώνα απαιτείται υποχρεωτικά:
Nα συμπληρώσετε και να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση την οποία θα παραλάβετε από την γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής:
H συμμετοχή του κάθε αθλητή είναι δωρεάν
Συγκέντρωση:Η γραμματεία θα σας περιμένει στον χώρο του beach bar Βlue Island  από τις 8 το πρωί.

Πληροφορίες στο Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Πρέβεζας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2682025325.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Εν Νικοπόλει Άκτια 2020»- Κολυμβητικοί Αγώνες Στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου Στην Πρέβεζα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7707609381472235304
item