Γιάννενα: Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 το «Κέντρο για το Παιδί» Δήμου Ιωαννιτών

Με την έγκριση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η «Δημιουργία “Κέντρου για το Παιδί”» στο Δήμο Ιωαννιτών, που θα κατασκευαστεί στον χώρο του πρώην Ασύλου Ανιάτων.

Με προϋπολογισμό 3.140.294,49 ευρώ, το έργο περιλαμβάνει πολύπλευρες δράσεις και προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικής προστασίας. Η πράξη εντάσσεται στο «Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Ιωαννιτών». Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει:

- Κτίριο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση του παλαιού ισογείου κεντρικού κτιρίου. Το κτίριο αυτό, επιφάνειας 635.34 τμ θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

- Κτίριο ΚΔΑΠ τυπικής ανάπτυξης. Θα κατασκευασθεί νέο κτίριο επιφάνειας 490.34 τμ, το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του.

- Υπαίθριος χώρος. Θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνεται η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού λειτουργίας του «Κέντρου για το Παιδί».


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 το «Κέντρο για το Παιδί» Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4215263422749098449
item