Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε γηροκομείο στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει ο ΕΟΔΥ στα γηροκομεία εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο Centaurea στο Μαρούσι. Ολοι τους ήταν ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι 8 μεταφέρθηκαν ήδη στην «Παμμακάριστο», ενώ οι άλλοι 11 πιθανότατα θα μεταφερθούν στον «Ευαγγελισμό».

Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν προχθές και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους. 

Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 19, όλοι ηλικιωμένοι, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.

Στο γηροκομείο στο Μαρούσι μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 274 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου. Για μια ακόμη φορά η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα.


epirusblog.gr
5 of 5
Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8867565079368150190
Σχόλια
item