Άρτα: Τρίωρη στάση εργασίας για τον θάνατο του 18χρονου ντελιβερά Άρτα: Τρίωρη στάση εργασίας για τον θάνατο του 18χρονου ντελιβερά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Τρίωρη στάση εργασίας για τον θάνατο του 18χρονου ντελιβερά

Με αφορμή τον άτυχο 18χρονο ντελιβερά που τον παρέσυρε χθες αγροτικό αυτοκίνητο με συνέπεια τον τραγικό θανατό του, το Εργατικό Κέντρο Άρτας κήρυξε σήμερα τρίωρη στάση 19.00 – 22.00 εργασίας ενώ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση...

Μέχρι και στο θάνατο οδηγεί ο αγώνας για το μεροκάματο σε ένα σύστημα όπου μπαίνουν μπροστά τα κέρδη, ενώ οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. 

Έτσι εχθές το βράδυ, οι εργαζόμενοι της Άρτας πλήρωσαν καινούργιο φόρο αίματος με θύμα αυτή τη φορά ένα παιδί μόλις 18 χρονών που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς από διερχόμενο όχημα.

Οι απαράδεκτοι όροι δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες είναι εδώ! Συνεχίζονται τα 10ωρα, κάτω από μεγάλη πίεση για να “βγει η δουλειά”, χωρίς ρεπό μες στη βδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2 ευρώ – 3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. 

Επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Βασικοί υπεύθυνοι υπάρχουν και έχουν όνομα. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Μια πολιτική που επιτρέπει στην εργοδοσία να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τον εργαζόμενο. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ως εδώ!

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Τρίωρη στάση εργασίας για τον θάνατο του 18χρονου ντελιβερά
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1090034362165599532
Σχόλια
item