Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για διερευνητικές επαφές προκειμένου να απεμπλακεί Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για διερευνητικές επαφές προκειμένου να απεμπλακεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για διερευνητικές επαφές προκειμένου να απεμπλακεί

Την εκτίμηση ότι «ο Ερντογάν με την προκλητική του στάση κατέληξε να εκλιπαρεί για να απεμπλακεί. Κάτι προσπάθησε να πάρει και δεν τα κατάφερε» έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε, δε, «το γεγονός ότι κάποια στιγμή πρόκειται να υπάρξει έναρξη γύρου διαπραγματεύσεων δεν αναιρεί τη στάση Ερντογάν απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο» τονίζοντας ότι «στην Κυπριακή δημοκρατία εξακολουθούν να υπάρχουν βαρύτατες παραβιάσεις».

Κατά την άποψή του, μάλιστα, «πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει πίεση στην Τουρκία» καθώς «οι κυρώσεις δεν έχου πάντα τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά εχουν και χαρακτήρα συμμορφώσεως».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «είναι απολύτως οριθοετημένο το ζήτημα των συζητήσεων: αφορά υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Δεν έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε με την Τουρκία».

Σχολίαζοντας την εμφάνιση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο ο κ. Βορίδης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στην προ του 2014 προσέγγιση. Θα διαγράψει χρέος, θα μοιράσει λεφτά κτλ Κατά τη γνώμη μου είναι μια κενή λογική και γι αυτό δεν προκαλεί αντιδράσεις».
epirusblog.gr
5 of 5
Βορίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Ο Ερντογάν εκλιπαρεί για διερευνητικές επαφές προκειμένου να απεμπλακεί
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4060715339897629364
Σχόλια
item