Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακριτικά νησιά και πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακριτικά νησιά και πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακριτικά νησιά και πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας


Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού στο οποίο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες για απαλλαγή ακριτικών νησιών από ΕΝΦΙΑ και το πρόγραμμα για 100.000 νέες, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις» επί της Αρχής, ψηφίσθηκε από τη ΝΔ ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. 

Το ίδιο και στο επίμαχο άρθρο που αφορά τα όρια ηλικία και θητείας των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.

Η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά και το πρόγραμμα κινήτρων σε επιχειρήσεις με μειώσεις μη μισθολογικού κόστους όπου μπορεί να οδηγήσει ως κίνητρο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ με το «παρών» τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Οι τόνοι της πολύωρης συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου κινήθηκαν υψηλά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με την σύγκρουση να προσλαμβάνει, μάλιστα, ορισμένες φορές, και προσωπικό χαρακτήρα.


epirusblog.gr
5 of 5
Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακριτικά νησιά και πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2348167492382699620
Σχόλια
item