Άρτα: Έφυγε από την ζωή ο ΛΑΖΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ (VD) Άρτα: Έφυγε από την ζωή ο ΛΑΖΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ (VD) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έφυγε από την ζωή ο ΛΑΖΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ (VD)

Άρτα: Έφυγε από την ζωή ο ΛΑΖΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ (VD)

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες σε ηλικία 63 ετών, ο αγαπητός μουσικός και τραγουδιστής της παραδοσιακής μας μουσικής, Λάζαρος Τσιαμπάς...
Παιδί της οικογένειας του αείμνηστου μουσικού Αλέκου Τσαμπά, σπουδαίου κλαρινίστα, από την Μεγαλόχαρη Άρτας, που μαζί με τα αδέλφια του Κώστα, Πάνο και Πέτρο υπηρέτησαν την δημοτική παράδοση στους γάμους, στα πανηγύρια στις γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Όλα τα παιδιά  διέπρεψαν κοντά σε μεγάλους καλλιτέχνες στην Αθήνα με πρώτο τον επίσης αείμνηστο Κώστα Τσαμπά που και αυτός έφυγε πολύ νέος. 
Μια οικογένεια πρώτυπο αγαπημένη και με σπουδαία προσφορά στον τόπο μας. Ο Λάζος όμως ξεχώριζε και για το ταλέντο του αλλά και την κοινωνικότητά του. Παντού μπροστά στις πολιτιστικές παραδόσεις και τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Αγαπητός πρόσχαρος και ανοιχτόκαρδος.

Τα τελευταία χρόνια ο Λάζος Τσιαμπάς συμμετείχε στις πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις της Κοιλάδας του Αχελώου με σκοπό την ανάδειξή της πάντα αφιλοκερδώς. Ήταν ο βασικός συντελεστής της περίφημης μουσικής Μπάντας της Κοιλάδας του Αχελώου μαζί με άλλους ντόπιους μουσικούς που έγινε και σήμα κατατεθέν με τη μουσική της.

Η κηδεία του θα γινει αύριο στις 11:00 στην αγαπημένη του Μεγαλόχαρη Άρτας.

Συγκλονισμένος από τον ξαφνικό χαμό του Λάζου Τσιαμπά, ο γνωστός κλαρινίστας από την περιοχή Κώστας Κάκκος, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: "Δυο πράγματα δεν μπόρεσα να εκπληρώσω απέναντι σου. 

Πρώτο όταν με πήρες προ ημερών να έρθω στο χωριό σου και δεύτερο το cd που ήθελες να φτιάξουμε. Σου υπόσχομαι ότι έστω και έτσι πλέον θα το ολοκληρώσουμε και η φωνή σου θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!"

Το στέλεχος Ευρωπαικού Κοινωβουλίου στις Βρυξέλλες, Αντώνης Κοσσυβάκης, θυμήθηκε το τραγούδι που τραγούδησε για τελευταία φορά ο συγχωριανός του Λάζος Τσιαμπάς, την προηγούμενη Κυριακή, στις όχθες του Αχελώου
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έφυγε από την ζωή ο ΛΑΖΟΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ (VD)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4219504814182297377
Σχόλια
item