Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer: «Καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού» Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer: «Καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer: «Καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού»

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer: «Καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη στο Μαξίμου με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, συζητήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19. 

Μέχρι όμως να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε».


Με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, συζητήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19. Μέχρι όμως να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε. facebook.com/kyriakosmitsot

Η Pfizer είναι μια από τις φαρμακευτικές εταιρείες τις οποίες οι έρευνες για ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό φαίνεται πως προχωρούν ικανοποιητικά.

Κέντρο υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Θυμίζουμε πως πριν έναν χρόνο, η Pfizer ανακοίνωσε το επιχειρηματικό της σχέδιο, στο οποίο η επέλεγε τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας με εφαρμογές στην υγεία.

Από τον περασμένο Μάιο το κέντρο αυτό βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ όπως τονίζουν πηγές από το Μαξίμου, η πρόοδος της επένδυσης αυτής όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από την πρόσφατη κρίση του κορωνοϊού, αλλά αντιθέτως επιταχύνθηκε και ο στόχος των 200 εργαζομένων του 2021 επιχειρείται να επιτευχθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου με αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας όπως big data analytics και Τεχνητή Νοημοσύνη και με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ασθενών σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που απασχολεί ήδη 30 εργαζόμενους, ενώ έχουν προκηρυχθεί 60 ακόμη θέσεις. Οι θέσεις αφορούν απόφοιτους Computer Sciences, Information Technology, Engineering and Electronics, εφαρμοσμένα Μαθηματικά κλπ.

Η επένδυση αυτή συμβάλει και στο brain gain καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες του εξωτερικού και ήδη έχουν προσληφθεί στο κέντρο της Pfizer Έλληνες επιστήμονες που δούλευαν σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρεττανία, η Ολλανδία κλπ.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer: «Καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 42924787222679182
Σχόλια
item