Lonely Planet: Aυτοί είναι οι πιο ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στον κόσμο

Lonely Planet: Aυτοί είναι οι πιο ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στον κόσμο
Μήπως είστε από τους λάτρεις των πιο πριβέ διακοπών, δε σας αρέσει η πολυκοσμία, ωστόσο θέλετε να ρουφήξετε το καλοκαίρι μέχρι τέλους και να απολαύσετε τις πιο ονειρικές ιδιωτικές παραλίες που υπάρχουν με λίγους κι εκλεκτούς; 
Τότε ίσως πρέπει να δοκιμάσετε να…οργώσετε τις θάλασσες με ένα ιστιοπλοϊκό. Το Lonely Planet προτείνει τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς για διακοπές με ιστιοπλοϊκό σε όλο τον κόσμο. Ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα;

Οι κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για διακοπές με ιστιοπλοϊκό

1. Ελλάδα

Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
Η χώρα μας έρχεται πρώτη στην προτίμηση του Lonely Planet για διακοπές με ιστιοφόρο. Η Ελλάδα υποδέχεται κανονικά επισκέπτες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης κι όχι μόνο. 
Τα ελληνικά νησιά δέχονται τουρισμό και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις λειτουργούν κανονικά, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως μέτρηση θερμοκρασίας πριν την επιβίβαση. 
Φυσικά, ένα ιστιοπλοϊκό που θα νοικιάσετε με την παρέα ή την οικογένειά σας σας δίνει μεγάλη αυτονομία, ελευθερία και ιδιωτικότητα μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες των νησιών.

2. Κροατία

Ντουμπρόβνικ, Κροατία - μεσαιωνικές πόλεις
Το μαγευτικό Ντουμπρόβνικ στην Κροατία
Και η Κροατία διατηρεί τα σύνορά της ανοιχτά για τους πολίτες πολλών χωρών, ενώ τα περισσότερα μέτρα που αφορούν στην καραντίνα και την αυτο-απομόνωση έχουν ήδη αρθεί. 
Ιδιωτικά γιοτ, σκάφη κι άλλα θαλάσσια οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από την ενδοχώρα προς τα νησιά προσφέροντας απόλυτη πολυτέλεια, ιδιωτικότητα κι άνεση σε ονειρικούς προορισμούς όπως το Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ, το Χβάρ κι όχι μόνο, κάνοντας στάσεις στην Κορτσούλα, το Πακλένι και τα νησιά Ελαφίτι.

3. Ιταλία

Αμάλφι, Ιταλία
Το κοσμοπολίτικο Αμάλφι
Εδώ και αιώνες η ακτή Αμάλφι στην πανέμορφη Ιταλία αποτελεί δημοφιλή προορισμό και πόλο έλξης της αφρόκρεμας του διεθνούς τζετ σετ. 
Παρόλο που φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορείτε να απολαύσετε το Αμάλφι και τα μαγευτικά του περίχωρα, τους κολπίσκους και τις παραμυθένιες σπηλιές του με ιστιοπλοϊκό που μπορείτε να νοικιάσετε στη Marina Grande. 
Mπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε οργανωμένες αποδράσεις στο Κάπρι, την Ίσκια και την Προσίντα και να ανακαλύψετε μερικές ακόμα γοητευτικές γωνιές της Μεσογείου.

4. Καραϊβική

Παραλία στην Καραϊβική
Πώς θα σας φαινόταν να εξερευνούσατε παραλίες που θυμίζουν παράδεισο, με λευκή άμμο, διάφανα νερά και φοίνικες να γέρνουν για να “φιλήσουν” το νερό; 
Η Καραϊβική είναι, σύμφωνα με το Lonely Planet, ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στον κόσμο, ωστόσο είναι καλό να έχετε αναθέσει σε κάποιο αξιόπιστο πρακτορείο την οργάνωση των διακοπών σας για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. 
Επιλέξτε ευέλικτες κρατήσεις, low-season ημερομηνίες, ή ακόμα και δωρεάν ημέρες διακοπών αν οργανώσετε τις διακοπές σας τον Οκτώβριο.

5. Νησιά Γκαλαπάγκος

Γκαλαπάγκος φύση
Τα ηφαιστειογενή νησιά άνοιξαν τα σύνορά τους την 1η Ιουλίου και έκτοτε υποδέχονται επισκέπτες που έρχονται για να απολαύσουν τις μαγικές παραλίες, την πλούσια φύση με την άγρια χλωρίδα και πανίδα, και τα απόκοσμα τοπία. 
Αν σας ενδιαφέρει να περάσετε μερικές μέρες στα Γκαλαπάγκος σε ιστιοπλοϊκό, τότε διοργανώστε την απόδρασή σας από πριν. 
Επιλέξτε επίσης ανάμεσα σε ξενάγηση στα νησιά ή αποδράσεις σε ιδιωτικά σκάφη (lanchas), ενώ κάθε ταξίδι θα σας κοστίσει λιγότερο από 30 ευρώ.

6. Ταϊτή

Γαλλική Πολυνησία, Ταϊτή
Παρόλο που το κλίμα στη Γαλλική Πολυνησία είναι γλυκό και ζεστό όλο το χρόνο, καλύτερα να την επισκεφτείτε την ξηρή περίοδο, που συμπίπτει με τη high season του καλοκαιριού. 
Η Ταϊτή άνοιξε τα σύνορά της στις 15 Ιουλίου και υποδέχεται επισκέπτες που επιζητούν ηρεμία και εξερεύνηση του εκπληκτικού της τοπίου που θαρρείς ότι είναι βγαλμένο από καρτ ποστάλ. 
Νοικιάστε ένα σκάφος κι επισκεφτείτε την πρώην κατοικία του Μάρλον Μπράντο στην Τετιάροα, νοικιάστε καταμαράν ή κλείστε μια οργανωμένη ξενάγηση σε εκπληκτικούς προορισμούς όπως το Σπήλαιο Βαϊποΐρι ή οι βράχοι Τε Πάρι.
epirusblog.gr
5 of 5
Lonely Planet: Aυτοί είναι οι πιο ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στον κόσμο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2159417957785284007
item