Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Άγκυρα συνεχίζει τις έρευνές της στη Ανατολική Μεσόγειο – το Bloomberg αποκαλεί τα ύδατα «αμφισβητούμενα»- μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Ελλάδα, στις οποίες διαμεσολάβησε η Γερμανία.
Η κατάρρευση, έγινε μετά την ανακοίνωση της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
Η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει... μήλον της έριδος λόγω των ενεργειακών της αποθεμάτων.
Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό τεράστιων κοιτασμάτων.
Η Τουρκία πάλι, πιέζει για μοιρασιά των πόρων και αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι μονομερείς ενέργειές της, τραβούν το... σχοινί.

Αρχίζει γεωτρήσεις και το γεωτρύπανο Κανουνί

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Σάμπαχ,  το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας με το όνομα Κανουνί, που αγοράστηκε για να ενισχύσει τις δραστηριότητες των Φατίζ και Γιαβούζ, βρίσκεται στο λιμάνι ΝΑΤΟ στο Ίντζεκου, της περιοχής Σιλιφκέ στην Μερσίνα για συντήρηση και αναβάθμιση.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την αποφασιστική στάση και τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο Κανουνί θα πλεύσει επίσης στην Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντομέζ ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου Covid-19 για το προσωπικό του πλοίου Κανουνί, άρχισαν οι εργασίες συντήρησης, ανανέωσης και αναβάθμισης του γεωτρύπανου.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντομέζ ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο, που παραλήφθηκε στις 31η Ιανουαρίου και έχει καταγραφεί πια στο στόλο της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO) για να ενδυναμώσει τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αρχίσει σύντομα νέες υπέρ βαθιές θαλάσσιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.