Πέτσας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν» Πέτσας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέτσας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν»

Πέτσας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν»

Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις της Ευρώπης κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν» εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων και εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα περιλαμβάνουν «κυρώσεις που θα δαγκώνουν». 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με χώρες που παρουσιάζονται διστακτικές στην επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι, πλέον, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι με τη στάση της η Αγκυρα απομακρύνεται από τη Δύση.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι πάντα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Υποστήριξε, δε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τρεις περιπτώσεις τα πράγματα δεν πήγαν στον Ερντογάν όπως τα περίμενε και ειδικότερα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο που η Ελλάδα ανέδειξε ότι είναι παράνομο, στον Έβρο όπου η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της και τα σύνορα της ΕΕ ενώ παράλληλα προχωρά με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο.

Πέτσας: Διάλογος μόνο με έμπρακτη αποκλιμάκωση
Αναφορικά με το αν η Ελλάδα θα μπει σε διάλογο με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση με την Αγκυρα αν δεν υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση.

Τόνισε επίσης πως ο διάλογος με την Τουρκία δεν είναι «γενικός και αφηρημένος», ούτε οι συζητήσεις γίνονται με ένα πλαίσιο – ακορντεόν, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο, των διερευνητικών επαφών.

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «θα δαγκώνουν»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6640770201545222971
Σχόλια
item