Γιάννενα: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα κορυφαία της χώρας σε έρευνα! Γιάννενα: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα κορυφαία της χώρας σε έρευνα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα κορυφαία της χώρας σε έρευνα!

PANEPISTHMIO PINAKIDES
Σημαντικό ερευνητικό έργο παράγει σε σταθερή βάση το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι αυτό δεν σταμάτησε ούτε κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου «πάγωσε» άλλες δραστηριότητές του, κυρίως ακαδημαϊκού χαρακτήρα.
Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει η βάση δεδομένων για αναζήτηση βιβλιογραφίας SCOPUS, από την οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία και καταρτίστηκε μία λίστα με την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών ΑΕΙ μέχρι τις 6 Αυγούστου 2020. 
Σ΄ αυτήν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φιγουράρει στην πέμπτη θέση σε σύνολο 24 ιδρυμάτων, αφήνοντας πίσω του σημαντικά ΑΕΙ της χώρας μας. 
Τα εύσημα για τη νέα αυτή διάκριση ανήκουν φυσικά στους ερευνητές του ιδρύματος που με τη δουλειά τους συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, τη διεθνή προβολή του και τη βελτίωση της θέσης του στις διεθνείς κατατάξεις.
Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων SCOPUS, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την πέμπτη θέση πανελλαδικά με παραγωγή που ανέρχεται σε συνολικά 24.177 ερευνητικά κείμενα (δημοσιεύσεις), σχεδόν 3.000 περισσότερα κείμενα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης που ακολουθεί στην έκτη θέση. 
Οι συγγραφείς ανέρχονται σε 3.101 και σε κάθε έναν αντιστοιχούν 7,8 δημοσιεύσεις. Το 18,1% των ερευνητικών κειμένων προέρχεται από τον χώρο της Ιατρικής.
Πρώτο σε ερευνητική παραγωγή είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολουθούν στη δεύτερη θέση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην τρίτη θέση το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην τέταρτη το Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα Πανεπιστήμια Κρήτης (έκτη θέση), Θεσσαλίας (έβδομη θέση), Θράκης (όγδοη θέση), Αιγαίου (ένατη θέση) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (δέκατη θέση).
Έγκυρη βάση
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η βάση δεδομένων SCOPUS είναι από τις πλέον δημοφιλείς και αντιπροσωπευτικές βάσεις για αναζήτηση βιβλιογραφίας. 
Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), και πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων. 
Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες - ερευνητές να αναζητήσουν ανακτήσουν και αναλύσουν ερευνητικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.
Η SCOPUS καλύπτει πολλές διαφορετικές επιστήμες, όπως Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Μηχανική, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ψυχολογία, Οικονομικές Επιστήμες, Βιολογία, Γεωργικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα κορυφαία της χώρας σε έρευνα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7445607474046586959
Σχόλια
item