Γιάννενα: Δύο κρούσματα στα Γιάννενα και ένα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Γιάννενα: Δύο κρούσματα στα Γιάννενα και ένα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δύο κρούσματα στα Γιάννενα και ένα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Γιάννενα: Δύο κρούσματα στα Γιάννενα και ένα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σε 153 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με τα δύο εξ αυτών να είναι στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και το ένα στη Θεσπρωτία.

Πιθανολογείται ότι τα δύο κρούσματα των Ιωαννίνων είναι αυτά των Αλβανών που νοσηλεύονται από τις προηγούμενες ημέρες στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι δεν καταγράφηκαν στη λίστα του ΕΟΔΥ ως «εισαγόμενα» τις προηγούμενες ημέρες.

Από τα 153 κρούσματα, μόνο 18 είναι τα «εισαγόμενα», με έντεκα να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου και επτά να προσέρχονται αυτοβούλως για έλεγχο. Τα μισά σχεδόν κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική (40) και στη Θεσσαλονίκη (38).


Τα υπόλοιπα είναι 14 στην Π.Ε. Λάρισας, εννέα στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα οκτώ αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης στη Μύκονο, τέσσερα στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, από τρία σε Ηλεία, Κέρκυρα, Πέλλα, Κορινθία και Χαλκιδική, από δύο σε Αργολίδα, Αχαΐα, Καβάλα και Μαγνησία (από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου),, και από ένα στις Π.Ε. Κιλκίς, Κοζάνης, Μεσσηνίας και Χανίων.


Από την έναρξη της πανδημίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 5.123. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 14 ασθενείς, με διάμεση ηλικία 70 ετών. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ανέρχονται σε 129. Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 210 θάνατοι.


Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 619.393 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6.973 (1.13%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύο κρούσματα στα Γιάννενα και ένα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8765080866661628575
Σχόλια
item