Γιάννενα: Ανέμεναν ότι η δέσμευση θα τηρηθεί

Γιάννενα: Ανέμεναν ότι η δέσμευση θα τηρηθεί

Επτά χρόνια… αναβολών και καθυστερήσεων μετρά η μεταστέγαση του Σχολείου Αναπήρων Παίδων, που μέχρι σήμερα φιλοξενείται στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Το θέμα πρόκειται να λυθεί οριστικά με την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων κτιρίων στους χώρους του παλιού «Χατζηκώστα», όπου θα στεγαστεί και το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.
Βέβαια, γονείς και εκπαιδευτικοί θεωρούσαν ότι η φετινή χρονιά θα βρει τους μαθητές στους νέους χώρους και έτσι η Ένωση Γονέων, που συμμετέχει στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση και καλεί όλους να πιέσουν ώστε η μετεγκατάσταση να γίνει το ταχύτερο δυνατό και οι μαθητές να κάνουν μαθήματα μέσα σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
«Η δέσμευση του δήμου ήταν ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες και το γεγονός πως ανέθεσε στην περιφέρεια να αναλάβει ό,τι χρειάζεται για την αποπεράτωση, μας ξάφνιασε. Ωστόσο, δεν απασχολεί εμάς και τους γονείς ποιος θα αναλάβει το κόστος και ποιος θα το τελειώσει. 
Πιστεύαμε ότι θα ήταν έτοιμο να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο, δεν υφίσταται αυτό πλέον. Ελπίζουμε με αυτή την απόφαση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και σύντομα να ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Τάσος Τόκας.

Καθυστερήσεις και ανετοιμότητα

Πέρα από τις καθυστερήσεις για την μετεγκατάσταση των νηπιαγωγείων, η Ένωση Γονέων κάνει λόγω και για ανετοιμότητα σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σε λιγότερο από 20 ημέρες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Τόκας, δεν έχουν γίνει βασικές εργασίες συντήρησης σχολικών μονάδων, όπως βάψιμο ή κοπή των χόρτων. Παράλληλα, η Ένωση Γονέων ζητά από τον δήμο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες υλικών προστασίας που απαιτούνται.

«Θέσαμε τα θέμα, αλλά δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις, περιμένουν από τα υπουργεία τι θα γίνει. Εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε από τώρα να ληφθούν μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα, να γίνει και η προμήθεια των υλικών. 

Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες βαψίματος των σχολείων, καθαρισμός από χόρτα. Αυτές οι δουλειές δε γίνονται τον Δεκαπενταύγουστοο, αλλά Μάιο και Ιούνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα που εκκρεμεί, είναι η τοποθέτηση κοντέινερ για τη στέγαση δύο τμημάτων του 28ου νηπιαγωγείου στα Σεισμόπληκτα. 

Λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών υπήρξε απόφαση για την τοποθέτηση κοντέινερ, ωστόσο, αυτά δεν τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα και υπάρχει η σκέψη για ενοικίαση χώρων που θα στεγάσουν δύο αίθουσες.

«Τη σκέψη τον Δεκαπενταύγούστο, δεν την καταλαβαίνουμε. 

Πότε θα γίνουν όσα χρειάζονται, πότε θα νοικιαστούν, θα μπουν θρανία;», σημείωσε και κάλεσε όλους να ασκήσουν πιέσεις ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανέμεναν ότι η δέσμευση θα τηρηθεί
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 971228614468958462
item