Γιάννενα: Πρόβλημα για τα Γιάννενα οι ανεξέλεγκτες χωματερές! Γιάννενα: Πρόβλημα για τα Γιάννενα οι ανεξέλεγκτες χωματερές! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρόβλημα για τα Γιάννενα οι ανεξέλεγκτες χωματερές!

Γιάννενα: Πρόβλημα για τα Γιάννενα οι ανεξέλεγκτες χωματερές!
Δεν είναι μόνο η αποκομιδή απορριμμάτων, τα ογκώδη αντικείμενα που συσσωρεύονται καθημερινά δίπλα στους κάδους και τα εγκαταλειμμένα οχήματα στους δρόμους που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και η ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λεκανοπέδιο είναι και οι πολλές μικρές χωματερές που «ξεφυτρώνουν» σε κάθε άκρη του, καθώς ασυνείδητοι συμπολίτες μας αποθέτουν ανεξέλεγκτα σε όποιο σημείο τους βολεύει μπάζα και σκουπίδια. 
Στο θέμα αναφέρεται ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Χάρης Λεοντάρης, τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.», επισείοντας τις ευθύνες και της παρούσας Δημοτικής Αρχής για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμα να λύσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα που άπτεται της καθημερινότητάς μας.
Οι χωματερές… βασιλεύουν
Με αφορμή μία χωματερή που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή των Καρδαμιτσίων, ο κ. Λεοντάρης γράφει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για το φαινόμενο αυτό που υποβαθμίζει το περιβάλλον και τη ζωή στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων:
«Πολλές φορές άσκησα κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για χωματερές ανεξέλεγκτες εντός των ορίων του Δήμου Ιωαννιτών. Και είναι αλήθεια, πίστευα ότι αιτία ήταν η ανεπάρκεια των προηγούμενων αιρετών. Δυστυχώς, αυτό το θλιβερό φαινόμενο ζει και βασιλεύει και με τη νέα Δημοτική Αρχή.
Παντού ξεφυτρώνει και μια νέα χωματερή, ενώ όλες σχεδόν οι παλιότερες παραμένουν στην ίδια θέση για να μας υπενθυμίζουν ότι κάτι λείπει ή κάτι φταίει στο Δήμο μας και το περιβάλλον μένει απροστάτευτο. Γι’ αυτό και οφείλουμε οι πολίτες να διαμαρτυρόμαστε και να μη λογαριάζουμε τις καλές ή τις κακές σχέσεις με τη Δημοτική Αρχή.
Η πόλη μας έχει πολλές ομορφιές για να δείξει και προσφέρει εικόνες θαυμάσιες και για τους μονίμους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Γι’ αυτό και οι πολλές χωματερές προκαλούν σε όλους μας σκέψεις θλιβερές. 
Ούτε ταιριάζουν στην αισθητική του όλου Δήμου ούτε συμβιβάζονται με το νέο πνεύμα του νέου Δημάρχου μας και των συνεργατών του.
Αιτία για τούτες τις παρατηρήσεις αποτέλεσε μια χωματερή που «λειτουργεί» κανονικότατα εδώ και τέσσερα χρόνια στην ίδια θέση, λες και έχει οριοθετήσει το χώρο αυτόν ο Δήμος για χρήση συγκέντρωσης κάθε αχρήστου υλικού. 
Πρόκειται, όπως δείχνει και η φωτογραφία για μία εστία μεγάλης μόλυνσης και κινδύνου για σοβαρές παρενέργειες σε ανθρώπους και στο περιβάλλον. Βρίσκεται στα σύνορα των Καρδαμιτσίων και του Άμμου, δίπλα ακριβώς από τον σταθμό των φορτηγών αυτοκινήτων.
Δεν υπάρχει σκουπίδι ή άχρηστο αντικείμενο που να μην βρίσκεται εκεί. Ευτυχώς πού και πού επιτήδειοι μικροπωλητές διαλέγουν κάποια σιδερικά!
Απορώ που οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, αλλά και τόσοι διερχόμενοι καθημερινά δεν αγανακτούν και δε φωνάζουν για το θλιβερό και επικίνδυνο θέαμα. Όσο για τους προέδρους των Μαρμάρων και του Σταυρακίου, δε λέω τίποτε, αφού οι άνθρωποι είναι παντελώς αδιάφοροι για όλα τα προβλήματα!
Κρίμα που η Δημοτική Αρχή δε μπόρεσε ακόμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Γνωρίζουμε τα «καπρίτσια» του Μπέγκα και της Καλογιάννη, οι οποίοι στο βωμό της σκοπιμότητας και με το δεκανίκι της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζουν τις ανάγκες του κόσμου. 
Όμως δεν πάει άλλο. Πρέπει ο Δήμαρχος να ζητήσει θεσμική λύση εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει ο κάθε Δήμος της χώρας να παράγει έργο, όπως οι σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας ορίζουν.
Όσο για την απλή αναλογική, ήρθε η ώρα, τουλάχιστον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Κλείνοντας, υπογραμμίζω ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να δίνει λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας, έστω και σε αυτές τις δύσκολες θεσμικές συνθήκες και σε περιβάλλον μικροκομματισμού και παραταξιακών σκοπιμοτήτων».
proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόβλημα για τα Γιάννενα οι ανεξέλεγκτες χωματερές!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3638375552685433528
Σχόλια
item