Γιάννενα: Θετικός αστυνομικός – Ζητούν έλεγχο για τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια Γιάννενα: Θετικός αστυνομικός – Ζητούν έλεγχο για τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θετικός αστυνομικός – Ζητούν έλεγχο για τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Γιάννενα: Θετικός αστυνομικός – Ζητούν έλεγχο για τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια
Επί ποδός η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, καθώς αστυνομικός βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,  θετικός στον Covid-19.
Ο αστυνομικός εμφάνισε ήπια συμπτώματα και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε τεστ.
Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωανννίνων.
Από εκεί και έπειτα ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και ενημερώθηκε  η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
Η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη καθώς και οι σχετικές απολυμάνσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλέξης Κωνσταντινίδης μιλώντας τηλεφωνικά στο Itv στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής και στους αστυνομικούς των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους υγειονομικούς. Πιο συγκεκριμένα ζητούν την διενέργεια τεστ σε όσους αστυνομικούς επιστρέφουν από άδεια ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.
Την επιστολή τους απευθύνουν τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αφορμή αποτελούν τα κρούσματα που σημειώνονται μεταξύ των αστυνομικών κυρίως σε υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος αλλά και μεμονωμένα σε όλη την χώρα.
«Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία προκαλεί την έντονη ανησυχία  και προβληματισμό στους συναδέλφους μας και πρέπει άμεσα από πλευράς των αρμόδιων να υπάρξουν τα αντίστοιχα αντανακλαστικά προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις», τονίζει ο πρόεδρος της  Ένωσης που αναφέρει ότι έχουν στείλει σχετική  επιστολή  και ζητούν την έκδοση εγκυκλίου για το αστυνομικό προσωπικό ώστε όλοι οι αδειούχοι του Αυγούστου και όσοι επιστρέφουν από αποσπάσεις να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο.
«Υπαρχουν πολλοί συνάδελφοι του υπηρετούν σε περιοχές υγειονομικά επιβαρημένες όπως η Λέσβος αλλά και αλλού» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης λέγοντας πως μέχρι στιγμής υπάρχει σιγή ασυρμάτου…όσο αναφορά το αίτημα.
Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση στα σύνορα της Αλβανίας και ειδικά στην Κακαβιά, υπογράμμισε ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε έπειτα και από την συνεργασία με τη γείτονα χώρα αλλά και την λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. Επίσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο θανάτους το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Από τα 265 εγχώρια κρούσματα, τα 34 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 30 με γνωστές συρροές.
Στην Ήπειρο εμφανίζονται δύο νέα κρούσματα. Ένα στο Νομό Ιωαννίνων και ένα στο Νομό Πρέβεζας.
Τέλος, επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει η ενημέρωση που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και σε πρώτη φάση θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θετικός αστυνομικός – Ζητούν έλεγχο για τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7542272956543314192
Σχόλια
item