Γερμανία: Ανδρας προκάλεσε σειρά τροχαίων ατυχημάτων -Για «ισλαμιστικά κίνητρα» κάνει λόγο η Εισαγγελία

Γερμανία: Ανδρας προκάλεσε σειρά τροχαίων ατυχημάτων -Για «ισλαμιστικά κίνητρα» κάνει λόγο η Εισαγγελία

Ενας άνδρας προκάλεσε χθες το απόγευμα σειρά τροχαίων ατυχημάτων με το αυτοκίνητό του σε έναν δρόμο που διασχίζει το Βερολίνο, με συνέπεια να τραυματίσει έξι ανθρώπους, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε μια πράξη που είχε «ισλαμιστικά κίνητρα».

«Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν ισλαμιστικό», δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της πρωτεύουσας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Ο Ιρακινός δράστης φώναζε «Ο Θεός είναι ο μέγιστος»

Οπως ανέφεραν αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 30χρονος Ιρακινός, ο οποίος φώναξε «Αλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, χθες στις 18:35 τοπική ώρα (19:35 ώρα Ελλάδας).

«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς, αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία.

Οι γερμανικές αρχές είναι σε επιφυλακή για τυχόν ισλαμιστικές επιθέσεις, κυρίως μετά την επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, τον Δεκέμβριο του 2016, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Αυτή η τρομοκρατική επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είναι η πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε γερμανικό έδαφος.

Μέχρι σήμερα οι γερμανικές αρχές έχουν αποτρέψει γύρω στις 12 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάμεσά τους και μία τον Ιούνιο του 2018 με «βιολογική βόμβα», όπως είχε ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός Τυνήσιου που φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ. 

Ο 29χρονος αυτός άνδρας, που είχε εισέλθει στη Γερμανία το 2015, καταδικάστηκε φέτος τον Μάρτιο σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Από το 2013 ο αριθμός των ισλαμιστών που θεωρούνται επικίνδυνοι και ζουν στη Γερμανία έχει πενταπλασιαστεί και πλέον φτάνει τους 680.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Ανδρας προκάλεσε σειρά τροχαίων ατυχημάτων -Για «ισλαμιστικά κίνητρα» κάνει λόγο η Εισαγγελία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4716782981490312613
item