Γιάννενα: Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι Γιάννενα: Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι

Γιάννενα: Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι
Δεν προχώρησε η ένταξη του μεγαλύτερου μέρους της πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών για τη δημιουργία πέντε κόμβων σε δρόμους της πόλης μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα επαναφέρει την πρότασή της.
Το θέμα ανέδειξε η παράταξη «Ιωάννινα 2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Απορρίφθηκε (ΑΔΑ: ΨΛΧ67Λ9-9ΥΥ) η ένταξη της πράξης, για την κατασκευή των ισόπεδων κόμβων στη συμβολή των:
1. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και Συνδετήριας Περιφερειακής οδού πόλης,
2. Λεωφόρου Γράμμου και οδού Ίωνος Δραγούμη,
3. Λεωφόρου Γράμμου – Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως – οδού Καλπακίου,
4. Λεωφόρου Παπανδρέου – Κουντουριώτου – Πατριάρχου Ευαγγελίδη,
στο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014 – 2020», λόγω ουσιωδών ελλείψεων των φακέλων που υποβλήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται πρόχειρη και επιπόλαια. 
Με αποτέλεσμα να χάνονται χρόνος και χρηματοδοτικοί πόροι για την υλοποίηση έργων κρίσιμων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του συνδημότη», τονίζει η παράταξη ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή.
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής στην παράταξη, θεωρώντας ότι υπάρχει κινδυνολογία, ότι οι λόγοι απόρριψης δεν ήταν ουσιώδεις και ότι θα υπάρξει νέα υποβολή της πρότασης.
Η απάντηση του Δήμου έχει ως εξής:
«Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου μία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επιχαίρει επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή. Αυτή είναι η παράταξη «Ιωάννινα 2023».
Η επικεφαλής της Τατιάνα Καλογιάννη συνεχίζει την προσφιλή τακτική με την οποία εγκαινίασε την αντιπολιτευτική της πορεία και καταλογίζει ανεπάρκεια και προχειρότητα στη Δημοτική Αρχή. 
Αφορμή η απόρριψη από την Διαχειριστική Αρχή της πράξης για την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων που είχε υποβληθεί για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».
Η κ. Καλογιάννη ως τεχνοκράτισσα διαπίστωσε ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους όταν μάλιστα αυτές περιγράφονται λεπτομερώς στην απόφαση της Διαχειριστικής και είναι ολοφάνερο ότι οι λόγοι είναι εντελώς τυπικοί.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την εκ νέου υποβολή του για ένταξη. Ως εκ τούτου οι κινδυνολογίες της παράταξης «Ιωάννινα 2023» δεν έχουν καμία θέση».

Ο Μ. Δακτύλιος

Η παράταξη της Τ. Καλογιάννη με την ίδια ανακοίνωση έθεσε θέμα και για τις ημερομηνίες της σύμβασης για το έργο του Μεγάλου Δακτυλίου.
«Για το μη, ακόμη, δημοπρατημένο έργο «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – κόμβος Βογιάννου)», επισημαίνουμε ότι η συμβασιοποίησή του, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης (ΑΔΑ: ΩΗΝΖ7Λ9-ΡΚΩ), πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31/12/2020. 
Το είχαμε αναδείξει από τον Νοέμβριο του 2019 με σχετική μας ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απάντησε, τότε, προφανώς χωρίς γνώση του αντικειμένου και των ευθυνών του, δεσμευόμενος για ημερομηνίες που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν τηρηθεί. Επειδή το έργο πρέπει να γίνει, επιβάλλεται να επιδειχθεί, τουλάχιστον για αυτό, αυξημένη υπευθυνότητα και στοιχειώδης επάρκεια.
Δεδομένων των προαναφερόμενων, θεωρούμε σκόπιμο ο κύριος Δήμαρχος να αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη και τον έλεγχο των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση όλων των τεχνικών έργων», αναφέρει η παράταξη.
Ο Δήμος Ιωαννιτών στην απάντησή του εξηγεί σε ποια φάση είναι η διαδικασία: «Όσο για τον δακτύλιο της πόλης η κ. Καλογιάννη γνωρίζει ότι αναμένεται από την δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου».
Και καταλήγει η δημοτική αρχή: «Η Δημοτική Αρχή, στην φάση αυτή, δεν θα σχολιάσει την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής για την απόρριψη της πράξης των κόμβων. Δεν θα σχολιάσει ούτε τις νουθεσίες της κ. Καλογιάννη η οποία μέχρι το 2023 φαίνεται ότι έχει τεθεί επικεφαλής της ‘Ηνωμένης Αντιπολίτευσης’».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 213693744622779014
Σχόλια
item