Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακυρώνουν το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακυρώνουν το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακυρώνουν το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακυρώνουν το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ακυρώνει τη νομοθεσία που προβλέπει μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ.

Ως εκ τούτου, επιτρέπεται, πλέον, η σύναψη εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας WAM.

Το διάταγμα του προέδρου Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν έχει στόχο «να στηρίξει τη διμερή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία διμερών σχέσεων», ανέφερε το πρακτορείο

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Εl Al σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και του Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσας των Εμιράτων, μεταφέροντας ισραηλινή αντιπροσωπεία και υψηλόβαθμους συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεσολάβηση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ μεσολάβησαν για τη σύναψη συμφωνίας στις 13 Αυγούστου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Εμιράτων και Ισραήλ.

Μεταξύ των συμβούλων αυτών θα είναι και ο Τζάρεντ Κούνσερ, γαμπρός του Τραμπ. Η πτήση θα αναχωρήσει στις 31 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακυρώνουν το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9145126535406521222
Σχόλια
item