Άρτα: Η Άρτα στην ιστοσελίδα "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" της νέας οδού! Άρτα: Η Άρτα στην ιστοσελίδα "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" της νέας οδού! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Η Άρτα στην ιστοσελίδα "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" της νέας οδού!Άρτα: Η Άρτα στην ιστοσελίδα "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" της νέας οδού!Κάθε αυτοκινητόδρομος είναι συνυφασμένος με τις περιοχές που διέρχεται...
​Κάθε αυτοκινητόδρομος αποτελεί κρίσιμο κρίκο, όχι μόνο της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, αλλά και της ανάδειξης της τοπικής οικονομίας και πολιτιστικής κληρονομιάς των προορισμών που εξυπηρετεί.

Η Νέα Οδός (τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια και Αντίρριο – Ιωάννινα), σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», προχώρησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας «Διαδρομές», η οποία αποτελεί τον πολιτιστικό χάρτη του αυτοκινητοδρόμου.

Στην ιστοσελίδα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 538 ιστορίες για 200 αξιοθέατα σε 20 δημοφιλείς διαδρομές του αυτοκινητοδρόμου, όπως οι Δελφοί, η Ερέτρια, οι Θερμοπύλες, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα, η Αμφιλοχία και η Άρτα.

Picture
Το αξιοσημείωτο είναι ότι για κάθε αξιοθέατο, μνημείο πολιτισμού ή φύσης, υπάρχουν παρουσιάσεις με εικόνες και ήχο που περιλαμβάνουν άγνωστες ιστορίες, αναφορές σε μύθους και έθιμα, σε παραδόσεις και σε κρυμμένα μυστικά των προορισμών.

Επί της ουσίας λοιπόν, με ένα κλικ στο neaodos.gr/tours, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του τον προσωπικό του ξεναγό για να γνωρίσει τους «κρυμμένους θησαυρούς» των όμορων – στον αυτοκινητόδρομο – περιοχών.

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να επιλέξει ποιος προορισμός τον ενδιαφέρει και καθώς το neaodos.gr/tours είναι πλήρως προσαρμόσιμο και σε συσκευές κινητών, όταν πραγματοποιήσει την επίσκεψή του, να πατήσει το Play στα αρχεία ήχου και να έχει μαζί του τον προσωπικό ξεναγό του.

Το κύριο μήνυμα είναι το: «Ζούμε σε μία χώρα γεμάτη «θησαυρούς». Ας τους ανακαλύψουμε παρέα!».

Εφέτος που λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊο, μεγάλη μερίδα του κόσμου προτιμά την ηπειρωτική χώρα, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά επιπρόσθετη σημασία.

Πηγή: metaforespress.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η Άρτα στην ιστοσελίδα "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" της νέας οδού!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5726078617084128045
Σχόλια
item