Βερολίνο: Διαδήλωση- υγειονομική βόμβα κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Βερολίνο: Διαδήλωση- υγειονομική βόμβα κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό

Το... κακό παράδειγμα δίνουν χιλιάδες Γερμανοί πολίτες που ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους του Βερολίνου για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

Κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα : «Είμαστε το δεύτερο κύμα» και «Αντίσταση!», οι διαδηλωτές στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση που συνιστά προσοχή καλώντας τους πολίτες να φορούν μάσκες, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να είναι ιδιαίτερα προσοχή με τους υγιεινή τους.

Στη σημερινή διαδήλωση, πάντως, ελάχιστοι διαδηλωτές εθεάθησαν να φορούν μάσκα, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».

«Οι πολίτες διαδηλώνουν για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί από τις αρχές σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19 και ζητούν την «ελευθερία» τους.

«Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι η πανδημία της νέου κορωνοιού». ...«Το τέλος της πανδημίας - Ημέρα της Ελευθερίας», γράφουν τα πλακάτ ορισμένων διαδηλωτών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», είναι ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βερολίνου, Σοσιαλδημοκράτη Αντρέας Γκάιζελ (SPD), υπάρχουν νεοναζιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση .

Η διαδήλωση στο Βερολίνο πραγματοποιείται την ώρα που οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανέφεραν 955 νέα κρούσματα μέσα σ΄ένα 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 209. 653 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο κορωνοιό στη χώρα.

Σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», μέχρι σήμερα, στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης έχουν υποκύψει 9.148 άτομα από επιπλοκές της νόσου Covid- 19.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταγράφει νέο ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων της νόσου Covid - 19.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 292.000 νέα κρούσματα .

Στη Βραζιλία, καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο - 69.000. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 65 χιλιάδες και η Ινδία με 55.000 νέα κρούσματα.

Στην Ευρώπη, καταγράφηκαν 25.000 νέα κρούσματα με την Ισπανία να εκτοξεύεται στην πρώτη θέση με 2.800 νέα κρούσματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Βερολίνο: Διαδήλωση- υγειονομική βόμβα κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7342048069778449490
item