Πρέβεζα: Ένταξη όλων των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας στα ΒΑΕ, ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Ένταξη όλων των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας στα ΒΑΕ, ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
Στις 02/09/2020 συνεδριάζει, στο υπουργείο εργασίας, η επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με θέμα "ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες υγείας".

0 σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ απαιτεί να σταματήσει η κοροϊδία και προσβολή απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας , που είναι η συνεχιζόμενη απόρριψη, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, του δίκαιου αιτήματός μας για ένταξη στα ΒΑΕ.

Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από SARS-COV-2 περισσότεροι από 470 συνάδελφοί μας.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όμως αρνούνται την επέκταση των ΒΑΕ, ενώ διατηρούν χιλιάδες συναδέλφους ( γιατρούς,φυσικοθεραπευτές,ψυχολόγους, κοιν. λειτουργούς, διοικητικούς, φύλακες κλπ) αποκλεισμένους και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Γνωρίζουμε ότι ο αποκλεισμός συναδέλφων από την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η μη ένταξή μας στα ΒΑΕ εντάσσονται στο σχεδιασμό των κυβερνήσεων και της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Για τους ίδιους λόγους η κυβέρνηση αρνείται το αίτημά μας για συστηματικό προληπτικό μοριακό έλεγχο για SARS-COV-2 όλων των εργαζόμενων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ενώ στις περισσότερες μονάδες υγείας, όπως και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν υπάρχει γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1) Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

2) Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-COV-2

3)Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζόμενων και νοσηλευόμενων.
Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας στις μονάδες υγείας-πρόνοιας.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πηγή των προβλημάτων, που είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και συνολικά η επιχειρηματική δράση στους τομείς της Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1)μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
2) μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
3)να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν με συμβάσεις covid (3 μήνες απλήρωτοι) στο ΓΝ Πρέβεζας.
4) αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 02/09/2020 από 13-15μμ και συνέλευση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου( εκκλησάκι)


Το ΔΣ

Πρέβεζα 29/08/2020
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ένταξη όλων των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας στα ΒΑΕ, ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6467101644157196739
item