Στη Μάνη ο Θεοδωρικάκος - Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά

Στη Μάνη ο Θεοδωρικάκος - Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά

Τη  Μάνη επισκέπτεται, από το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη πυρκαγιά

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις των πληγέντων.

theo2

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Δυστυχώς ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης. Καταρχήν, θέλω να συγχαρώ τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον κ. Κολοκούρη, τον συμπατριώτη μας, και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. 


Έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά, σε πλήρη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, το Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη. 

Γνωρίζω ότι από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ όλοι οι βουλευτές του νομού. Υπήρξε συμπαράσταση από όλες τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης στην Λακωνία. 

Το Κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα και ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες. 

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των κατοικιών κ. Δήμαρχε να γίνουν άμεσα όλες οι καταγραφές και οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσα στην εβδομάδα αυτήν από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των ζημιών στον αγροτικό - κτηνοτροφικό τομέα, είναι όλα αυτά αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Βορίδης, ήταν εδώ όλες αυτές τις ημέρες. Έχει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Σήμερα, έχει σύσκεψη με τους αρμόδιους και είναι απολύτως βέβαιο ότι όλα θα γίνουν, όπως πρέπει, γρήγορα και συντονισμένα. 

Και ελπίζω αρχηγέ να έχουμε και νεότερα από την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας του Πυροσβεστικούς Σώματος, γιατί είναι κρίμα το ότι συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστροφές στην πανέμορφη Μάνη, όπως και οπουδήποτε αλλού στην πανέμορφη πατρίδα μας. 

Εύχομαι σήμερα να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που είπατε η οριστική κατάσβεση της φωτιάς και η περιοχή μας να μπει στον κανονικό της ρυθμό».

theo3

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Καλαμάτα, όπου και θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας για τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΥΠΕΣ.
epirusblog.gr
5 of 5
Στη Μάνη ο Θεοδωρικάκος - Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις των πληγέντων από την πυρκαγιά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6277493840113010337
item